Сања Кљајић

Сања Кљајић, асистенткиња

Контакт
Кабинет: 281
Број телефона: 021 485-3918
Е-адреса: sanja.kljajic@ff.uns.ac.rs

Биографија
Сања Кљајић завршила је основне студије новинарства и мастер студије комуникологије на Одсеку за медијске студије Филозофског факултета у Новом Саду. Тренутно је студенткиња Интердисциплинарних докторских студија у пољу друштвено-хуманистичких наука на истом факултету.

Новинарску каријеру почела је као новинарка-репортерка Информативног програма Радио-телевизије Војводине, где је радила до 2016. године, када је дала отказ због цензуре и наставила да се бори за независност јавних сервиса као једна од лидерки покрета Подржи РТВ.

Тренутно ради као стална дописница немачког јавног сервиса Дојче веле, а хонорарно сарађује и са другим медијима у земљи и у региону.

Потпредседница је Независног удружења новинара Србије и управитељка Фондације „НУНС“ за едукацију и помоћ новинарима и медијима. Активна је чланица Независног друштва новинара Војводине, а била је ангажована и као координаторка пројекта у Фондацији Славко Ћурувија.

Добитница награде за етику и храброст „Душан Богавац“ 2016. године, награде фестивала „Мирдита, добар дан“ за документарни филм „Албанке су наше сестре“, и треће награде у категорији радијских форми на Међународном фестивалу студената новинарства „On the record“.

Наставни рад
Телевизијско новинарство
Истраживачко новинарство
Деск и редакције
Политички маркетинг
Медији и међународни односи
Нови визуелни медији

Научно-истраживачки рад
Јавни медијски сервиси;
Телевизијско новинарство;
Нови медији;
Медијски системи.

Библиографија (избор)
•           Kljajić, S. i Milić, V. (2017) Novinari između slobode i odgovornosti – analiza sudske prakse u oblasti javnog informisanja. Nezavisno društvo novinara Vojvodine;

•           Kljajić, S. (2018). Javni medijski servisi i publika u digitalno doba: Studija slučaja Radio-televizije Vojvodine. U: Digitalne medijske tehnologije i društveno-obrazovne promene 8 (ur. Dejan Pralica i Norbert Šinković). Novi Sad: Filozofski fakultet.

 

Врх стране