Predstavljanje projekta GENIUS

Opšte

Pozivamo Vas na događaj posvećen predstavljanju projekta GENIUS - Genetic and environmental influences on psychological adaptation of children and adults, koji će se realizovati u okviru programa Ideje Fonda za nauku. Predstavljanje projekta održaće se 15.04.2022. od 11:00 u amfiteatru rektorata Univerziteta u Novom Sadu.
GENIUS projekat realizuje istraživački tim s Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, koji je koordinatorska institucija, kao i s Medicinskog fakulteta u Novom Sadu i Instituta za molekularnu genetiku i genetički inženjering u  Beogradu.
U okviru GENIUS projekta biće unapređen STAR registar blizanaca s posebnim fokusom na početak uključivanja dece i njihovih porodica u ovaj važan nacionalni izvor psiholoških i zdravstvenih podataka. Takođe, GENIUS projekat će kreirati STAR biobanku, kao važan nacionalni istraživački resurs za buduće genske studije u psihologiji, medicini, biologiji i genetici.
Ovo su samo neke od tema o kojima će se pričati.  Pozivamo vas da se priključite našem istraživačkom timu na ovom važnom događaju. Agenda

Srdačno,
Prof. dr Snežana Smederevac
koordinator GENIUS projekta

Slike

  • /uploads/attachment/vest/537/genius_m.png
Vrh strane