Poziv za predaju radova za 11. broj Zbornika za jezike i književnosti Filozofskog fakulteta u Novom Sadu

Opšte

Poštovane koleginice i kolege,
Krajem 2010. godine Filozofski fakultet Univerziteta u Novom Sadu pokrenuo je novi časopis Zbornik za jezike i književnosti Filozofskog fakulteta u Novom Sadu. Od 2011. godine, kada je objavljen prvi broj, uspešno se razvija i stasao je da u novu deceniju uđe sa novim idejama, vizijama i ciljevima.

Novo Uredništvo vas sa velikim zadovoljstvom poziva da pošaljete svoje radove za ovogodišnji broj Zbornika za jezike i književnosti Filozofskog fakulteta u Novom Sadu i da na taj način zajedno obeležimo deset godina njegovog izlaženja.

Časopis pruža prostor autorima iz zemlje i inostranstva za predstavljanje originalnih naučnih, preglednih i stručnih radova iz oblasti jezika i književnosti, kao i za prikaze monografskih publikacija. Radovi mogu biti napisani na svim jezicima koji se izučavaju na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, a autorima se daje mogućnost slobodnog izbora teme i pristupa. Zbornik za jezike i književnosti Filozofskog fakulteta u Novom Sadu izlazi jednom godišnje i kategorizovan je kao časopis nacionalnog značaja (M52).

Tehnička uputstva za pripremu rukopisa možete preuzeti OVDE.

Rok za prijem radova je 31. avgust 2021.

Radove možete slati na adresu zbornikjk@ff.uns.ac.rs.

Nakon prijema, radove će recenzirati dva anonimna recenzenta. Radovi koji dobiju dve pozitivne recenzije biće objavljeni u ovogodišnjem broju.

Unapred se radujemo saradnji,
Uredništvo Zbornika za jezike i književnosti Filozofskog fakulteta u Novom Sadu

http://zjik.ff.uns.ac.rs/index.php/zjik/index

 

 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/384/ZbornikJiKnj.jpg
Vrh strane