2019 Global Korea Scholarship: Stipendija Vlade Republike Koreje za postdiplomske studije (master ili doktorske)

Opšte

Ambasada Republike Koreje u Republici Srbiji ima čast da Vas obavesti da je Nacionalni institut za međunarodno obrazovanje, Ministarstva obrazovanja Vlade Republike Koreje, raspisalo konkurs za četiri državljanina Srbije i jednog državljanina Crne Gore, da se prijave za državnu stipendiju korejske vlade za postdiplomske studije (master ili doktorske), pod nazivom 2019 Global Korea Scholarship: Korean Government Scholarship Program for International Students for a Graduate Degree - 2019 Graduate GKS.

Ambasada  će, ukoliko kandidati ispune sve potrebne uslove, preporučiti ukupno šest kandidata ovom institutu (NIIED), koji će izabrati najboljih četvoro studenata. Nakon završenog procesa selekcije, uspešni studenti bi trebalo da budu u Koreji od avgusta 2019. godine.

U prilogu se nalazi priručnik za prijavu za ovu stipendiju, uključujući formulare i spisak sve druge potrebne dokumentacije. Dodatne informacije o ovom programu možete, takođe, naći na sajtu  http://overseas.mofa.go.kr/rs-sr/brd/m_7941/list.do i www.studyinkorea.go.kr.

Prijava i sva potrebna dokumentacija zainteresovanih studenata mora stići na adresu Ambasade najkasnije do 15. marta 2019. godine. Aplikanti koji su prošli prvi krug selekcije u Ambasadi, biće pozvani na intervju nakon pregledanih dokumenata.

Ljubazno Vas obaveštavamo da će studenti, koji ne ispunjavaju uslove navedene u priručniku za prijavu, biti automatski diskvalifikovani.

Stipendija obuhvata sledeće stavke:

  • Povratnu avionsku kartu
  • Mesečnu stipendiju
  • Jezički kurs u roku od godinu dana
  • Punu školarinu za master i doktorske studije
  • Zdravstveno osiguranje tokom boravka u Koreji
  • Dodatne bonuse za izuzetno postignute rezultate tokom studiranja

Intervju – 25. mart 2019.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti kontakt osobi Mai El Geridli, na zvaničan mejl Ambasade – koreaemb.rs@mofa.go.kr:
Mai El Geridli
Odeljenje za kulturu
Ambasada Republike Koreje
koreaemb.rs@mofa.go.kr

Veb: http://overseas.mofa.go.kr/rs-sr/brd/m_7941/list.do

FB: Korean Embassy in Serbia

Tel: +381 11 3674 226

Slike

  • /uploads/attachment/vest/70/StipendijeVladeRepublikeKoreje.jpg
Vrh strane