Ambasador Argentine, nj.e. Osvaldo Marsiko posetio je Fakultet i održao predavanje o Argentini

Opšte

Filozofski fakultet nastavio je saradnju sa ambasadom Argentine u Srbiji predavanjem njegove ekselencije Osvalda Marsika pod naslovom „Voices from Argentina – a lecture on Argentine history, foreign policy and cultural life“. Ambasador je predavanje održao 19. maja 2022. godine u Kino-sali Filozofskog fakulteta.

Ovo je druga poseta gospodina Marsika Filozofskom fakultetu tokom koje je prisutnima predstavio Argentinu, njenu istoriju, ali i savremeni trenutak, kako u kulturnom životu, tako i spoljnoj politici. Prisutnima je, sudeći po brojnim pitanjima koja su usledila posle predavanja, najzanimljiviji deo bila argentinska spoljna politika i sličnosti koje se mogu povući sa našom zemljom u tom pogledu, kako u prošlosti, tako i sada.

Gospodin Marsiko je izrazio izuzetno zadovoljstvo što je opet u Novom Sadu i na Filozofskom fakultetu i sa vidnim uživanjem nastavio razgovor sa prisutnima u neformalnom razgovoru i nakon predavanja.

Ambasada Argentine je, pored ambasada Meksika i Španije, podržala osnivanje novog odseka i razvoj hispanistike i iberoameričkih studija na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. U toku je proces akreditacije studijskog programa Španski jezik, književnost i kultura, a prvi studenti bi mogli da krenu na nastavu već od sledeće školske godine.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/560/IMG_0155.png
  • /uploads/attachment/vest/560/IMG_0138.png
  • /uploads/attachment/vest/560/IMG_0145.png
  • /uploads/attachment/vest/560/IMG_0126.png
  • /uploads/attachment/vest/560/IMG_0170.png
Vrh strane