Prof. dr Sava Damjanov izabran je za profesora emeritusa Univerziteta u Novom Sadu

Opšte

Dr Sava Damjanov, redovni profesor u penziji Odseka za srpsku književnost Filozofskog fakulteta, na sednici Senata Univerziteta u Novom Sadu, održanoj 31. marta 2022. godine, izabran je  u zvanje profesora emeritusa.

Prof. Dr Sava Damjanov je predavao na Odseku za srpsku književnost od 1983. godine. Tokom svoje karijere predavao je predmete o istoriji srpske književnosti (XVIII i XIX vek), fantastičnoj književnosti i postmodernoj književnosti. Pokrenuo je nekoliko kurseva kreativnog pisanja (Kreativno pisanje proze i Kreativno pisanje interaktivne fikcije) na kojima je takođe bio predavač.

U okviru doktorskih studija angažovan je kao mentor na domaćim i stranim univerzitetima (Beograd, Niš, Nikšić, Ljubljana, Zagreb, Lisabon, Venecija, Krakov, Segedin, Melburn). U zimskom semestru 2001/2002. predavao je na katedri za slavistiku Univerziteta u Tibingenu, Nemačka. Držao je predavanja i na univerzitetima u Regensburgu, Frajburgu, Berlinu, Haleu, Triru, Getingenu, Bonu, Torinu, Veneciji, Krakovu, Vroclavu, Varšavi, Gdanjsku, Lođu, Opolu, Sosnovjecu, Velikom Trnovu, Ljubljani, Zagrebu, Cetinju, Skoplju, Budimpešti, Kijevu i Lavovu.

Dobitnik je više nagrada za svoj naučni rad i prozno stvaralaštvo.

Čestitamo profesoru Damjanovu!

(FOTO: Branislav Lučić)

Slike

  • /uploads/attachment/vest/538/damjanov_m.png
Vrh strane