Početak programa „Kulturna participacija društveno osetljivih grupa“

Opšte

Program za studente „Kulturna participacija društveno osetljivih grupa“ počeo je prošle nedelje panel diskusijom u kojoj su učestvovali dr Tijana Palkovljević Bugarski, upravnica Galerije Matice srpske, mr Milica Mima Ružičić-Novković, predsednica Centra živeti uspravno i koordinatorka programa za jednakost u javnom govoru, Ivan Milenković, filozof, prevodilac, novinar, Treći program, Radio Beograd, i Žarko Šunderić, direktor Centra za socijalnu politiku.

U programu učestvuju studenti Kulturologije, Sociologije, Pedagogije, Žurnalistike, i Komunikologije i odnosa sa javnošću. Okupljeni u interdisciplinarne timove studenti će tokom aprila i maja sprovesti seriju intervjua u potrazi za odgovorima na sledeća pitanja: Koliko su ustanove kulture dostupne svima? Kome su njihove usluge namenjene? Kako se prilagođavaju potrebama različitih grupa? Mogu li svi građani da zadovolje svoje potrebe za kulturom – pozorištima, bioskopima, koncertima, galerijama, knjigama, muzejima…

Program je organizovan u sklopu projekta „Osnove za budućnost Evrope“ u kojem, pored Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, učestvuju i Univerzitet Mejnut (Republika Irska), Univerzitet u Pečuju (Mađarska), Evropska mreža protiv siromaštva iz R. Irske, organizacija Urkraft iz Švedske, Mreža protiv siromaštva, Grčka.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/542/1.png
  • /uploads/attachment/vest/542/2.jpg
  • /uploads/attachment/vest/542/3.jpg
  • /uploads/attachment/vest/542/4.jpg
  • /uploads/attachment/vest/542/5.jpg
Vrh strane