Bilten novih knjiga 1/2020

Opšte

Bilten novih knjiga 1/2020 možete pogledati na sledećem linku:
http://digitalna.ff.uns.ac.rs/sadrzaj/2020/bnk-2020-1

Dragi studenti, profesori, saradnici i kolege,

Pretpostavljamo da ste, prema savetima kojima su nas, ali kojima smo jedni druge zasipali prethodnih dana, pročitali (skoro) sve knjige koje su bile na “čekanju“ u vašim kućnim bibliotekama. Ili niste:)

Biblioteka Filozofskog fakulteta vam svakako u ovom broju Biltena novih knjiga prikazuje spisak knjiga koje će sigurno „čekati“ svoje čitaoce dok se okolnosti ne promene na bolje. Dok strpljivo čekamo poboljšanje epidemiološke situacije i povratak na redovan režim života i rada (a u stvari smo svi veoma nestrpljivi), predlažemo vam da pregledate šta smo vam pripremili u ovom broju Biltena.

Prva sveska Biltena novih knjiga za 2020. godinu, koja je pred vama, pripremljena je u vanrednim uslovima, u vreme specifičnog rada Biblioteke Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, zbog pandemije virusa COVID-19. Ona donosi informacije o knjigama koje su nabavljene i katalogizovane do 16. marta 2020. godine, kada je proglašeno vanredno stanje u Republici Srbiji, te je u potpunosti obustavljen rad visokoškolskih ustanova na teritoriji države i prekinute sve nastavne i vannastavne aktivnosti u prostorijama Fakulteta.

Zbog ekscerpcije građe iz elektronskog kataloga Biblioteke COBISS+ u kućnim uslovima, ova sveska razlikuje se od dosadašnjih izgledom i sadržajem bibliografskog opisa publikacija. Nove knjige predstavljene su u tabeli koja sadrži minimalne podatke o autoru (abecednim redom) i naslovu, te aktivni link do punog bibliografskog opisa publikacije u samom katalogu COBISS+. Žutom bojom označili smo naslove koje možete čitati u e-verzijama u našoj Digitalnoj biblioteci.

Na kraju ćemo citirati zanimljiv pozdrav našeg informatičara Slobe iz naše službene prepiske: „Želimo vam sve najbolje i da se što pre prebacimo iz režima "ne vidimo
se" i "e-vidimo se" u normalno i ljudsko "vidimo se".

Biblioteka Filozofskog fakulteta

Slike

  • /uploads/attachment/vest/253/bilten_1_2020_m.jpg
Vrh strane