Raspisan konkurs za dodelu studentskih stipendija za nedostajuća zanimanja!

Opšte

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja raspisalo je Konkurs za dodelu 250 studentskih stipendija za studente druge i treće godine studija prvog stepena na jednom od sledećih studijskih programa:

 • Univerzitet u Beogradu – Matematički fakultet: profesor matematike i računarstva; Filološki fakultet – jezik, književnost, kultura – engleski i nemački jezik, srpski jezik i književnost; Fizički fakultet – bilo koji studijski program.
 • Univerzitet u Novom Sadu – Prirodno-matematički fakultet – Integrisane akademske studije dvopredmetne nastave prirodnih nauka, matematike i računarstva, Integrisane studije master profesor matematike, ostali studijski programi osnovih studija iz oblasti matematike; Filozofski fakultet – engleski jezik i književnost, nemački jezik i književnost, srpski jezik i književnost.
 • Univerzitet u Nišu – Prirodno-matematički fakultet – matematika, računarske nauke, fizika; Filozofski fakultet – Osnovne akademske studije nemačkog jezika i književnosti, Osnovne akademske studije anglistike, Osnovne akademske studije – srbistika.
 • Univerzitet u Kragujevcu – Prirodno-matematički fakultet – diplomirani matematičar – profesor matematike, Diplomirani informatičar – profesor informatike, Diplomirani fizičar – nastavnik fizike i informatike; Filološko-umetnički fakultet – engleski jezik i književnost, nemački jezik i književnost, srpski jezik i književnost.
 • Univerzitet u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici – Prirodno-matematički fakultet – Osnovne akademske studije – matematika, Osnovne akademske studije – fizika, Osnovne akademske studije – informatika; Filozofski fakultet – Osnovne akademske studije – engleski jezik i književnost, Osnovne akademske studije – srpski jezik i književnost.
 • Državni univerzitet u Novom Pazaru – sledeći studijski programi na osnovnim studijama: matematika, matematika i fizika, informatika i matematika, informatika i fizika, srpska književnost i jezik i engleski jezik i književnost. 

Dodatni uslovi Konkursa uključuju da su kandidati:

 • upisani prvi put u tekućoj školskoj godini na drugu ili treću godinu studija prvog stepena,
 • finansirani iz budžeta Republike Srbije,
 • van radnog odnosa,
 • državljani Republike Srbije i imaju prebivalište na teritoriji Republike Srbije,
 • postigli maksimalnu efikasnost tokom studiranja (nisu gubili nijednu godinu, imaju položene sve ispite iz prethodnih godina studija i prosečnu ocenu najmanje 7,50)

Konkurs je otvoren od 01. do 15. novembra 2019. godine, a prijave se podnose Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, na adresu Nemanjina 22-26, sa naznakom: ,,Stipendije za nedostajuća zanimanja”, a skeniranu dokumentaciju treba proslediti i elektronskom poštom, na adresu: inicijalnoobrazovanje@mpn.gov.rs.  

Postupak utvrđivanja redosleda kandidata uključuje i testiranje studenata od strane Nacionalne službe za zapošljavanje a nakon provere ispunjenosti uslova na osnovu pristiglih prijava. Studenti koji na osnovu procene Nacionalne službe u potpunosti ili u većoj meri zadovoljavaju zahteve za obavljanje poslova nedostajućih zanimanja se dalje, u okviru svake od oblasti u kojoj nedostaju zanimanja, rangiraju na osnovu proseka ostvarenog u prethodnim godinama studija.

Više detalja o uslovima za prijavu na Konkurs, potrebnim dokumentima i konkursnim obrascima, kriterijumima i postupku izbora kao i načinu isplate stipendija možete pročitati u tekstu Konkursa u vesti na sajtu Ministarstva prosvete nauke i tehnološkog razvoja.

 

Slike

 • /uploads/attachment/vest/175/ministarstvo_prosvete_konkurs.jpg
Vrh strane