EVROPSKI DAN JEZIKA

Opšte

Kao i ranijih godina, Filozofski fakultet Univerziteta u Novom Sadu, i ove godine će obeležiti Evropski dan jezika 26. septembra 2017. godine u organizaciji Centra za jezike uz podršku partnerskih institucija: Gradske biblioteke – ogranka „Anica Savić Rebac,  Francuskog instituta, EU info centra, Ruskog centra, Instituta Junus Emre, Američkog kutka, DAAD-a kao i drugih.

Obeležavanje Evropskog dana jezika temelji se na inicijativi Saveta Evrope od 2001. godine. Glavni ciljevi Evropskog dana jezika su ukazivanje na značaj učenja jezika, uvećanje broja jezika koji se uče, promocija doživotnog učenja, međukulturnog dijaloga i jezičkog i kulturološkog bogatstva Evrope.

 

Filozofski fakultet će Evropski dan jezika obeležiti jezičkim i muzičkim aktivnostima:

Od 10 do 15 časova će ispred Fakulteta biti organizovana manifestacija „Ulica evropskih jezika”. Tokom manifestacije, posetioci će moći da posete mnogobrojne jezičke štandove sa interaktivnim sadržajem. Posetioce koje obave aktivnosti na svim štandovima i uspešno „viziraju“ svoj „jezički pasoš“ očekuju nagrade. Pored štandova jezičkih odseka i centara Filozofskog fakulteta, biće prisutni i štandovi pomenutih partnerskih institucija.

U 19 časova u Kino-sali Fakulteta biće održan koncert horova: hor Osnovne muzičke škole „Isidor Bajić”, ženski kamerni vokalni sastav „Res Miranda”, hor Jevrejske opštine u Novom Sadu „Hašira” i hor AKUDNS „Sonja Marinković”.

U holu Fakulteta će takođe povodom proslave biti izložene vredne knjige na turskom jeziku, koje su donacija Ambasade Republike Turske Odseku za istoriju.

 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6/Evropski_dan_jezika_17.png
Vrh strane