Proslava Evropskog dana jezika, 26. septembra

Vreme 25. septembar 2023. 12:03

Kao i ranijih godina, Filozofski fakultet Univerziteta u Novom Sadu, i ove godine obeležava Evropski dan jezika, 26. 9. 2023. godine, u organizaciji Centra za jezike uz podršku partnerskih institucija: Francuskog instituta, EU info centra, Američkog kutka, Instituta Junus Emre,kao i drugih. Pored Centra za jezike, od centara aktivnih na Fakultetu biće prisutni i Centar za mađarski jezik, Centar za srpski jezik kao strani, Konfucijev institut i Institut King Seđong.

Obeležavanje Evropskog dana jezika temelji se na inicijativi Saveta Evrope od 2001. godine. Glavni ciljevi Evropskog dana jezika su ukazivanje na značaj učenja jezika, uvećanje broja jezika koji se uče, promocija doživotnog učenja, međukulturnog dijaloga i jezičkog i kulturološkog bogatstva Evrope.

Filozofski fakultet će Evropski dan jezika obeležiti sledećim aktivnostima:
Od 10 do 14 časova će ispred Fakulteta biti organizovana manifestacija „Ulica jezika”. Tokom manifestacije, posetioci će moći da posete mnogobrojne jezičke štandove sa interaktivnim sadržajem. Pored štandova jezičkih odseka i centara Filozofskog fakulteta, biće prisutni i štandovi pomenutih partnerskih institucija.


Od 12 časova će, u saradnji sa EU info centrom, na Fakultetu biti organizovane i radionice konverzacije na nemačkom i francuskom.

Biblioteka Filozofskog fakulteta obeležava Evropski dan jezika (26. septembar) elektronskom izložbom pod nazivom Greške u učenju jezika. Autorka izložbe dr Ljiljana Ćuk.

Na Filozofskom fakultetu se uči i proučava više od 20 jezika, a svi posetioci će imati priliku da kroz igru nauče ponešto novo o svakom od njih.

 

 

Slike

  • /uploads/attachment/najava/302/evropski_dan_jezika.png
Vrh strane