Sajam obrazovanja „Putokazi“

Opšte

Univerzitet u Novom Sadu predstaviće se sa svih 14 fakulteta i ove godine na Novosadskom sajmu, u okviru 19. Međunarodnog sajma obrazovanja „Putokazi“ koji će se održati od 21. do 23. marta 2024. godine.

U okviru zajedničkog sajamskog prostora Univerziteta i njegovih fakulteta, osim predstavljanja studijskih programa biće organizovan poseban interaktivni segment, u okviru kojeg će kroz zanimljive kvizove, radionice, testove, demontracije i prezentacije fakulteta, zainteresovani srednjoškolci moći bliže da upoznaju pojedine oblasti studija na UNS-u.

U ovom segmentu, na zanimljiv i zabavan način predstaviće se pojedine oblasti na Filozofskom fakultetu, Tehnološkom fakultetu, Fakultetu tehničkih nauka, Ekonomskom fakultetu, Prirodno-matematičkom fakultetu, Tehničkom fakultetu „Mihajlo Pupin“ i Poljoprivrednom fakultetu. Od društvene igre Arena civilizacija Odseka za istoriju, određivanja dominantnog stila učenja Odseka za pedagogiju i testiranja znanja o germanizmima i zemljama nemačkog govornog područja Odseka za germanistiku Filozofskog fakulteta, preko Hemijske avanture, priče o tome kako Zemlja menja svoju klimu i predstavljanja novih studija bioinformatike PMF-a, zatim odgonetanja glavnih zabluda o ishrani koje će rešiti Tehnološki fakultet, kao i kvizova, demonstracija, encefalografskih merenja, 3D skenera, virtualne stvarnosti, ekoloških pitanja, modeliranja i drugih radionica Fakulteta tehničkih nauka, do radionice Zanimljiva ekonomija Ekonomskog fakulteta, prezentacija o zelenoj modi, točku sreće tržišnih uslova ili testiranja znanja iz fizike kroz jednostavne oglede Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin“, kviza i radionice o zemljištu i biljkama Poljoprivrednog fakulteta, posetioce očekuje veoma dinamičan program na ovogodišnjem štandu Univerziteta u Novom Sadu.

Pored toga, posetioci Sajma će biti u prilici da na pojedinačnim fakultetskim pultevima saznaju najvažnije informacije o upisu na studije u sledećoj školskoj godini, kroz razgovore sa predstavnicima svih fakulteta UNS-a.

Radno vreme Sajma obrazovanja za posetioce biće od 10 do 20 časova. Ulaz je slobodan.

Interaktivni program:

Slike

  • /uploads/attachment/vest/891/putokazi_1.png
Vrh strane