Сајам образовања „Путокази“

Опште

Универзитет у Новом Саду представиће се са свих 14 факултета и ове године на Новосадском сајму, у оквиру 19. Међународног сајма образовања „Путокази“ који ће се одржати од 21. до 23. марта 2024. године.

У оквиру заједничког сајамског простора Универзитета и његових факултета, осим представљања студијских програма биће организован посебан интерактивни сегмент, у оквиру којег ће кроз занимљиве квизове, радионице, тестове, демонтрације и презентације факултета, заинтересовани средњошколци моћи ближе да упознају поједине области студија на УНС-у.

У овом сегменту, на занимљив и забаван начин представиће се поједине области на Филозофском факултету, Технолошком факултету, Факултету техничких наука, Економском факултету, Природно-математичком факултету, Tехничком факултету „Михајло Пупин“ и Пољопривредном факултету. Од друштвене игре Арена цивилизација Одсека за историју, одређивања доминантног стила учења Одсека за педагогију и тестирања знања о германизмима и земљама немачког говорног подручја Одсека за германистику Филозофског факултета, преко Хемијске авантуре, приче о томе како Земља мења своју климу и представљања нових студија биоинформатике ПМФ-а, затим одгонетања главних заблуда о исхрани које ће решити Технолошки факултет, као и квизова, демонстрација, енцефалографских мерења, 3Д скенера, виртуалне стварности, еколошких питања, моделирања и других радионица Факултета техничких наука, до радионице Занимљива економија Економског факултета, презентација о зеленој моди, точку среће тржишних услова или тестирања знања из физике кроз једноставне огледе Техничког факултета „Михајло Пупин“, квиза и радионице о земљишту и биљкама Пољопривредног факултета, посетиоце очекује веома динамичан програм на овогодишњем штанду Универзитета у Новом Саду.

Поред тога, посетиоци Сајма ће бити у прилици да на појединачним факултетским пултевима сазнају најважније информације o упису на студије у следећој школској години, кроз разговоре са представницима свих факултета УНС-а.

Радно време Сајма образовања за посетиоце биће од 10 до 20 часова. Улаз је слободан.

Интерактивни програм:

Слике

  • /uploads/attachment/vest/891/putokazi_1.png
Врх стране