Održano prvo recitatorsko takmičenje na nemačkom jeziku „DeReWe: Deutschsprachiger Rezitationswettbewerb“

Opšte

U subotu, 16. 12. 2023. na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu održano je prvo takmičenje u recitovanju na nemačkom jeziku za učenike srednjih škola „DeReWe: Deutschsprachiger Rezitationswettbewerb“.  Takmičenje je organizovao Odsek za germanistiku u okviru „Godine Pavice Mrazović“.

Takmičenje je okupilo 49 učesnika iz 9 škola širom teritorije Republike Srbije. Nakon takmičarskih blokova, učesnici su učestvovali u radionici na nemačkom jeziku koju su organizovali studenti četvrte godine nemačkog jezika i književnosti. Naposletku je sledila dodela nagrada za pobednike i dodela pohvalnica za sve učesnike.

Profesorski žiri dodelio je tri nagrade za najbolje recitatore:

1. mesto osvojila je Jana Jokanović, učenica trećeg razreda gimnazije „Jovan Jovanović Zmaj” u Novom Sadu. Mentorka učenice je nastavnica Ljiljana Dangubić.

2. mesto osvojila je Nađa Gajić, učenica četvrtog razreda Šabačke gimnazije. Mentorka učenice je nastavnica Miroslava Sarić.

3. mesto osvojila je Jana Popov, učenica trećeg razreda gimnazije „Jovan Jovanović Zmaj” u Novom Sadu. Mentorka učenice je nastavnica Ljiljana Dangubić.

Studentski žiri dodelio je specijalnu nagradu Stefanu Joviću, učeniku drugog razreda Medicinske škole „7. april” u Novom Sadu. Mentorka učenika je nastavnica Olivera Nikolić.

Sastav profesorskog žirija činili su: doc. dr Ana Mitrevski, doc. dr Žolt Papišta, i msr Biljana Kovač Bejin. Sastav studentskog žirija činili su: Dora Ankić, Višnja Jazić i Petar Arnautović.

Organizaciju takmičenja predvodile su doc. dr Iva Simurdić i msr Ivana Marinkov Čolak. Pored zaposlenih na Odseku za germanistiku, u realizaciji takmičenja učestvovali su i studenti-volonteri: Nevena Mijanović, Dunja Vranješ, Anastasija Jakovljević, Jana Šumarac, Elena Petrović,  Nikola Lakatoš, Dalibor Žalica, Goran Forgić, Snežana Vrbaški, Teodora Radanović, Maša Pastovnjicki, Nemanja Bjelanović i Nikola Blagojević.

Odsek za germanistiku se zahvaljuje studentima na pomoći i čestita svim učesnicima koji su svojim recitacijama uveličali takmičenje!
Wir sehen uns hoffentlich nächstes Jahr wieder!

Slike

  • /uploads/attachment/vest/857/1_m.png
  • /uploads/attachment/vest/857/2.png
  • /uploads/attachment/vest/857/1.png
  • /uploads/attachment/vest/857/3.png
Vrh strane