Одржано прво рецитаторско такмичење на немачком језику „DeReWe: Deutschsprachiger Rezitationswettbewerb“

Опште

У суботу, 16. 12. 2023. на Филозофском факултету у Новом Саду одржано је прво такмичење у рецитовању на немачком језику за ученике средњих школа „DeReWe: Deutschsprachiger Rezitationswettbewerb“.  Такмичење је организовао Одсек за германистику у оквиру „Године Павице Мразовић“.

Такмичење је окупило 49 учесника из 9 школа широм територије Републике Србије. Након такмичарских блокова, учесници су учествовали у радионици на немачком језику коју су организовали студенти четврте године немачког језика и књижевности. Напослетку је следила додела награда за победнике и додела похвалница за све учеснике.

Професорски жири доделио је три награде за најбоље рецитаторе:

1. место освојила је Јана Јокановић, ученица трећег разреда гимназије „Јован Јовановић Змај” у Новом Саду. Менторка ученице је наставница Љиљана Дангубић.

2. место освојила је Нађа Гајић, ученица четвртог разреда Шабачке гимназије. Менторка ученице је наставница Мирослава Сарић.

3. место освојила је Јана Попов, ученица трећег разреда гимназије „Јован Јовановић Змај” у Новом Саду. Менторка ученице је наставница Љиљана Дангубић.

Студентски жири доделио је специјалну награду Стефану Јовићу, ученику другог разреда Медицинске школе „7. април” у Новом Саду. Менторка ученика је наставница Оливера Николић.

Састав професорског жирија чинили су: доц. др Ана Митревски, доц. др Жолт Папишта, и мср Биљана Ковач Бејин. Састав студентског жирија чинили су: Дора Анкић, Вишња Јазић и Петар Арнаутовић.

Организацију такмичења предводиле су доц. др Ива Симурдић и мср Ивана Маринков Чолак. Поред запослених на Одсеку за германистику, у реализацији такмичења учествовали су и студенти-волонтери: Невена Мијановић, Дуња Врањеш, Анастасија Јаковљевић, Јана Шумарац, Елена Петровић,  Никола Лакатош, Далибор Жалица, Горан Форгић, Снежана Врбашки, Теодора Радановић, Маша Пастовњицки, Немања Бјелановић и Никола Благојевић.

Одсек за германистику се захваљује студентима на помоћи и честита свим учесницима који су својим рецитацијама увеличали такмичење!
Wir sehen uns hoffentlich nächstes Jahr wieder!

Слике

  • /uploads/attachment/vest/857/1_m.png
  • /uploads/attachment/vest/857/2.png
  • /uploads/attachment/vest/857/1.png
  • /uploads/attachment/vest/857/3.png
Врх стране