РУЖИЧАСТА радионица, 23.10.2019. од 12.00 у КИНО сали

Време23. октобар 2019. 12:00

МАГАЗИН ЛЕНА И АВОН ПОЗИВАЈУ ВАС НА ПОСЛЕДЊУ ИНТЕРАКТИВНУ РАДИОНИЦУ О ЗНАЧАЈУ ПРЕВЕНЦИЈЕ РАКА ДОЈКЕ

Трећа Ружичаста радионица, посвећене превенцији рака дојке, биће одржана у среду, 23. октобра, на Филозофском факултету у Новом Саду са почетком од 12 часова.

Радионица ће бити првенствено фокусирана на превенцију рака дојке едукацијом жена о факторима ризика за малигне болести и самопрегледу дојки као првом кораку у заштити здравља савремене жене. Поред стручњака из ове области, студенткиње ће имати прилику да чују и искуство жене која је успешно савладала ову опаку болест, добију одговоре на бројна питања која су их мучила и науче да изврше преглед својих груди.

Програм:
12.00-13.30 – “Важност превенције и раног откривања рака дојке”
13.30-14.00 – Pink party

Говорници:
Доц. др Наташа Првуловић Буновић
, радиолог на Институту за онкологију Војводине
Др Ивана Новаков, психолог на Институту за онкологију Војводине
Весна Имброњев, специјалиста струковна сестра Дома здравља Нови Сад
Радослава Мазалица, жена која је победила болест
Соња Кнежевић, представница компаније Авон

Циљ ове кампање коју Адрија медија група спроводи у сарадњи са компанијом Авон јесте да се подигне свест младим женама о томе колико су превенција и рана дијагностика важни у борби против рака дојке. Рак дојке је најчешћи малигни тумор и један од водећих узрочника превремене смрти код жена и у Србији и свету. Откривен у раној фази, рак дојке може бити излечив у 90 одсто случајева.

Авон акција за борбу против рака дојке у Србији ове године обележава 15 година постојања, а од покретања до данас прикупила је и донирала више од пола милиона долара (500.000 $). Вредном донацијом допринели су куповини потребне опреме за рану дијагностику, подизању свести о важности превенције и подршци програмима који пружају неопходну обуку и информације женама у борби против рака дојке.

На Светски дан здравља, у оквиру Авон акције за борбу против рака дојке, покренута је апликација #čekiraj, са циљем подсећања јавности да су довољна само три додира телефона да се науче основни покрети за самопреглед груди. #Čekiraj вас води кроз три једноставна корака којима се симулирају основни покрети за самопреглед груди. Након правилно пређених корака могуће је погледати и видео са детаљним инструкцијама. На тај начин, за свега један минут, корисници могу научити да обављају преглед који је једноставан метод провере и врло битан корак у раном откривању најчешћег малигног обољења код жена.

Авон средства прикупља продајом посебних производа са ружичастом врпцом, чији је сав приход намењен подршци програма за борбу против рака дојке https://www.avon.rs/bcc-crusade.

Адрија Медија група и компанија Авон ће последњу Ружичасту радионицу организовати за студенткиње Новог Сада. Претходне две успешно су завршене у Крагујевцу и Београду.

Слике

  • /uploads/attachment/najava/76/Ruzicasta_RADIONICA_m.jpg
Врх стране