Otvoreni humanistički seminar

Opšte

Poštovane koleginice i kolege,

želimo da vas obavestimo da će od marta 2024. godine na Filozofskom fakultetu biti pokrenut „Otvoreni humanistički seminar“, koji će se održavati svakog četvrtka u 12č, u svečanoj sali (114), u trajanju od 1:30č. Ovaj seminar ima za cilj da uspostavi nedeljni forum na Filozofskom fakultetu, usmeren na učešće nastavnog osoblja, istraživača i studenata doktorskih studija (u određenim slučajevima i master studija), a namenjen svim studentima i profesorima fakulteta, pružajući platformu za intelektualnu razmenu i uključivanje u najnovija istraživanja iz različitih oblasti humanistike.

Svaki seminar će obuhvatiti prezentaciju pojedinačnog profesora, istraživača ili doktoranta, o njihovim tekućim istraživanjima, nakon čega će uslediti otvorena diskusija, odnosno, sesija pitanja i odgovora. Učesnici će biti pozvani da sa publikom podele materijale i pre same prezentacije, kako bi se osigurala informisana i kvaltetna diskusija, koja bi bila od koristi kako publici tako i onima koji predstavljaju svoje istraživanje.

Interdisciplinarni karakter seminara omogućiće učesnicima da istraže različite teme unutar svih humanističkih disciplina koje se predaju na našem fakultetu.

Pozivamo sve zainteresovane da sa predlozima tema kontaktiraju koordinatora seminara prof. dr Stevana Bradića, sa Odseka za komparativnu književnost, na mejl stevan.bradic@ff.uns.ac.rs. Prijave će se prikupljati do kraja februara tekuće godine, nakon čega će u dogovoru sa učesnicima biti razrađen i istaknut raspored prezentacija.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/878/humanisticki_seminar_1.png
Vrh strane