Drugi krug dopunskih izbora za dva člana Studentskog parlamenta Filozofskog fakulteta

Opšte

Dana 26. juna 2023. na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu održani su dopunski izbori za dva člana Studentskog parlamenta Filozofskog fakulteta. Izborna komisija Filozofskog fakulteta je po zatvaranju biračkog mesta pristupila utvrđivanju rezultata glasanja, te je, na osnovu uvida u birački spisak, konstatovano da je na izbore izašlo 10 studenata Filozofskog fakulteta. Utvrđeno je da nije bilo nevažećih glasačkih listića i da je za izbopnu listu Savez studenata Filozofckog fakulteta u Hovom Sadu glasalo 10 studenata.

Članom 16. Pravilnika o sprovođenju izbora za Studentski parlament Filozofskog fakulteta u Novom Sadu definisano je da je za validnost prvog izbornog kruga potrebno da na izbore izađe 5% od ukupnog broja studenata sa pravom glasa. Izborna komisija za sprovođenje dopunskih izbora za dva člana Studentskog parlamenta konstantovala je da na dopunske izbore za dva člana Studentskog parlamenta 26. juna 2023. nije izašao dovoljan broj studenata.

U skladu sa navedenim članom Pravilnika, predviđeno je da se izbori ponove za sedam dana, bez navedenog uslova za validnost.

Drugi krug dopunskih izbora za dva člana Studentskog parlamenta Filozofskog fakulteta u Novom Sadu održaće se u PONEDELJAK 3. jula 2023. godine od 8 do 16 časova u kantini Filozof (prizemlje Fakulteta).

 

Predsednica Studentskog parlamenta Filozofskog fakulteta

Ivana Macak

Slike

  • /uploads/attachment/vest/768/filozofski_m.jpg
Vrh strane