Projekcija rumunskog filma Domestic

Vreme 29. mart 2022. 17:00

Filozofski fakultet Univerziteta u Novom Sadu,
Odsek za rumunistiku i Ambasada Rumunije u Republici Srbiji

vas pozivaju na filmsko veče

Projekcija filma Domestic

Režija: Adrijan Sitaru
Tekst: Adrian Sitaru
Uloge: Adrian Titien, Gheorghe Ifrim, Ioana Flora

Projekcija rumunskog filma Domestic (sa prevodom na francuski), jedna u nizu aktivnosti kojima se obeležava Mesec frankofonije u Srbiji, zakazana je za utorak, 29. mart 2022. godine, u 17 časova (Kino-sala Filozofskog fakulteta).

Događaj će u ime organizatora voditi doc. dr Ivana Ivanić, šef Odseka za rumunistiku.
Ulaz na filmsko veče je slobodan. Nakon projekcije, uslediće koktel pod pokroviteljstvom
Ambasade Rumunije u Republici Srbiji.

U ovom višeslojnom ostvarenju skladno se prepliću crni humor i drama uz apsurdne elemente, koji izazivaju smeh, istovremeno dotičući širok spektar ljudskih emocija.

Film Domestic nas vodi kroz priču o običnim ljudima i životinjama koje su deo njihovih života. Jedan zec, kokoška, mačka, pas i golub deo su svakodnevice glavnih likova, a njihova uloga je pre svega evolutivna po aktere. Radnja filma prati priču tri lika – Gospodina Lazara (četrdesetosmogodišnji profesor i aktuelni predsednik stambene zajednice u kojoj živi), Gospodina Mihaeša (četrdesetogodišnji taksista) i Tonija (mladić od 25 godina) – uključujući i njihove životinje, kroz različite situacije i trenutke zajedničkog suživota u istoj zajednici. Film Domestic nas vodi kroz priču o običnim ljudima i životinjama koje su deo njihovih života. Jedan zec, kokoška, mačka, pas i golub deo su svakodnevice glavnih likova, a njihova uloga je pre svega evolutivna po aktere. Radnja filma prati priču tri lika – Gospodina Lazara (četrdesetosmogodišnji profesor i aktuelni predsednik stambene zajednice u kojoj živi), Gospodina Mihaeša (četrdesetogodišnji taksista) i Tonija (mladić od 25 godina) – uključujući i njihove životinje, kroz različite situacije i trenutke zajedničkog suživota u istoj zajednici. U ovom višeslojnom ostvarenju skladno se prepliću crni humor i drama uz apsurdne elemente, koji izazivaju smeh, istovremeno dotičući širok spektar ljudskih emocija.

Slike

  • /uploads/attachment/najava/169/Domestic_m.png
Vrh strane