Конкурс за најбољу фотографију близанаца

Опште

Позивамо све близанце и родитеље близанаца, који су пријављени у СТАР Регистар близанаца, да учествују на конкурсу за најбољу фотографију близанаца. На овогодишњем Дану близанаца, 1. јуна 2024. године, у Културној станици "Свилара" у Новом Саду, биће организована изложба свих пристиглих фотографија и проглашене три најбоље фотографије. Близанци који се налазе на фотографијама које су освојиле прва три места на конкурсу добиће награде.

Услови конкурса:

  1. На конкурс се могу слати само фотографије близанаца или тројки који су регистровани у СТАР Регистар близанаца.
  2. Један близаначки пар или тројке могу се пријавити на конкурс само са једном фотографијом. Уколико поновите пријаву са истом имејл адресом, Ваша претходна пријава биће поништена.
  3. Фотографија треба да приказује оба близанца или све тројке. Фотографија може бити из било ког периода живота близанаца и тројки, из личне архиве или посебно усликана за овај конкурс. Фотографија треба јасно да одражава близаначки однос или однос тројки, а креативност у вези с тим како то представити остављамо Вама.
  4. Фотографије треба да буду у ЈП(Е)Г формату и минималне величине по широј страни 3600пx. На конкурс се могу послати фотографије сликане фото-апаратом или мобилним телефоном. Дозвољено је резање фотографије, одсецање сметајућих елемената и промена оријентације фотографије. Измена или ретуширање делова или целе фотографије, коришћење филтера, накнадно додавање или брисање људи или објеката, као и коришћење рамова, логотипова, потписа и сл. нису дозвољени.
  5. Особа која пријављује фотографију мора имати сагласност близанаца или тројки који су на фотографији (или њихових родитеља у случају малолетних особа) да та фотографија буде пријављена на конкурс.
  6. Пријавом фотографије на конкурс саглашавате се да СТАР Центар, као организатор конкурса, има право да фотографију у неизмењеном облику објави на друштвеним мрежама, свом сајту и у својим публикацијама, као и да се фотографија прикаже на изложби у оквиру Дана близанаца.

Конкурс траје до поноћи 10. маја 2024.

На конкурс се пријављује преко линка: https://blizanci.rs/konkurs

Фотографије ће бити оцењиване од стране жирија и публике. Чланови жирија су проф. др Дубравка Лазић, Академија уметности Универзитета у Новом Саду, Сара Кецман, Удружење уметника „Projekat EXP“ и члан СТАР Центра проф. др Дејан Пајић, Филозофски факултет Универзитета у Новом Саду.

По истеку рока за конкурс, све фотографије биће постављене на друштвене мреже СТАР Центра: https://www.facebook.com/STARNoviSad и https://www.instagram.com/star.centar и сви ће имати прилику да 1 дан тј. 24 часа гласају за најбољу фотографију путем лајкова.

Уколико имате додатних питања, можете нам послати имејл на адресу star@ff.uns.ac.rs.

Радујемо се заједничком слављу близанаштва и нашем сусрету на Дану близанаца!

Слике

  • /uploads/attachment/vest/893/blizanci_konkurs2.png
Врх стране