Награде КЦВ “Милош Црњански” професорима Филозофског факултета

Опште

Културни центар Војводине „Милош Црњански“ доделио је Годишње награде из културе у четири категорије,а три су добили професори Филозофског факултета. Свечаност је уприличена у Влади Аутономне покрајине Војводине.

Медаља за животно дело, односно – за укупно стваралаштво – додељена је песнику, књижевном критичару, председнику Матице српске и професору Филозофског факултета са Одсека за српску књижевност у пензији, Драгану Станићу, који своја дела објављује под псеудонимом Иван Негришорац. Од ступања на сцену 1981. до данас прешао је пут од значајног протагонисте неоавангарде до религиозног песника.

Медаља културе за очување културног наслеђа за 2023. уручена је угледном историчару књижевности, писцу фантастике и професору емеритусу Сави Дамјанову, дугогодишњем професору Одсека за српску књижевност, а Медаља за мултикултуралност и интеркултуралност компаратисти и истакнутом научнику у област иславистике и словакистике, професору у пензији Михалу Харпању, наставнику Одсека за словакистику.

Културни центар Војводине Годишње награде за културу додељује од 2017. за остварене резултате у култури и уметности у текућој години.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/860/Kcv_za_sajt.png
Врх стране