Проф. др Сава Дамјанов изабран је за професора емеритуса Универзитета у Новом Саду

Опште

Др Сава Дамјанов, редовни професор у пензији Одсека за српску књижевност Филозофског факултета, на седници Сената Универзитета у Новом Саду, одржаној 31. марта 2022. године, изабран је  у звање професора емеритуса.

Проф. Др Сава Дамјанов је предавао на Одсеку за српску књижевност од 1983. године. Током своје каријере предавао је предмете о историји српске књижевности (XVIII и XIX век), фантастичној књижевности и постмодерној књижевности. Покренуо је неколико курсева креативног писања (Креативно писање прозе и Креативно писање интерактивне фикције) на којима је такође био предавач.

У оквиру докторских студија ангажован је као ментор на домаћим и страним универзитетима (Београд, Ниш, Никшић, Љубљана, Загреб, Лисабон, Венеција, Краков, Сегедин, Мелбурн). У зимском семестру 2001/2002. предавао је на катедри за славистику Универзитета у Тибингену, Немачка. Држао је предавања и на универзитетима у Регенсбургу, Фрајбургу, Берлину, Халеу, Триру, Гетингену, Бону, Торину, Венецији, Кракову, Вроцлаву, Варшави, Гдањску, Лођу, Ополу, Сосновјецу, Великом Трнову, Љубљани, Загребу, Цетињу, Скопљу, Будимпешти, Кијеву и Лавову.

Добитник је више награда за свој научни рад и прозно стваралаштво.

Честитамо професору Дамјанову!

(ФОТО: Бранислав Лучић)

Слике

  • /uploads/attachment/vest/538/damjanov_m.png
Врх стране