Početna >

Studentu komparativne književnosti Dušku Vučićeviću
“Brankova nagrada” Matice srpske

 

Duško Vučićević, student četvrte godine komparativne književnosti na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu, dobitnik je treće Brankove nagrade za rad „Iskorenjenost i konstrukcija identiteta u prozi srpske moderne” koju deli sa Jovanom Todorović, studentkinjom Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu (za rad „Priča iz komšiluka: Uključenost romskog stanovništva u zajednicu u biografskoj priči”).

Brankova nagrada Matice srpske se dodeljuje za najbolje diplomske i seminarske radove u prethodnoj školskoj godini.

Žiri je odlučio da Nikolu Golubovića, studenta Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu nagradi prvom nagradom za rad „Pevanje priče: Horacijeve lirske pripovesti”. Druga Brankova nagrada pripala je Dejanu Iliću, studentu Filološkog fakulteta u Beogradu, za rad „Staranje o duši u folklornoj i srednjovekovnoj književnoj tradiciji”.

Žiri je radio u sastavu: doc. dr Nevena Varnica, prof. dr Dragana Vukićević, prof. dr Vladimir Gvozden, prof. dr Vojislav Jelić (predsednik), doc.dr Nataša Polovina.

Čestitajući nagrađenima, predsednik Matice srpske prof. dr Dragan Stanić rekao je da su oni dali ubedljive doprinose vitalnosti intelektualnog prostora koji nastaje i razvija se unutar akademske zajednice. Inače, ove godine su u konkurenciji bili diplomski i master radovi studenata odgovarajućih katedri fakulteta iz Novog Sada, Beograda, Niša, Nikšića, Banjaluke i Prištine (sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici).

Foto: Dnevnik (Branko Lučić)


 

 
© 2007. Filozofski fakultet u Novom Sadu