Početna >

OBELEŽAVANJE SVETSKOG DANA HINDI JEZIKA NA FILOZOFSKOM FAKULTETU


Filozofski fakultet Univerziteta u Novom Sadu i ove godine će obeležiti Svetski dan hindi jezika u četvrtak, 14. septembra 2017. godine, sa početkom u 12 časova, u Svečanoj sali Fakulteta (114). Program će početi predavanjem dr Maduri Godbole, lektorke za hindi na Filozofskom fakultetu, koje se tiče razvoja hindi jezika i njegove sličnosti sa srpskim. U nastavku programa će Monika Maširević iz Gradske biblioteke Novi Sad održati predavanje o svetoj reci Gang i predstaviti izložbu dekorativnih flaša ukrašenih indijskom poezijom. Potom će biti prikazan dokumentarni film o Indiji, a polaznici kursa hindi jezika recitovaće poeziju Tagora i Kabira u originalu i prevodu.

Podsetimo, Filozofski fakultet je u saradnji sa Ambasadom Indije u Beogradu i Indijskim savetom za kulturne odnose otvorio prvi lektorat za hindi u Srbiji u maju prošle godine. Tokom prošle školske godine, pored studenata Univerziteta u Novom Sadu, i svi zainteresovani sugrađani su mogli da pohađaju kurs hindija u okviru Centra za jezike Filozofskog fakulteta. I ove godine će svi koji žele moći da nastave sa upoznavanjem hindija i indijske kulture na kursevima koji će krenuti od oktobra.

Planirano je i pokretanje „Kluba lјubitelјa Indije“ u kome bi zalјublјenici u kulturu ove velike zemlјe mogli da razmenjuju ideje i iskustva, a članstvo bi bilo besplatno.

Za sve dodatne informacije možete kontaktirati sa Centrom za jezike na broj 450-289, ili na mejl languages@ff.uns.ac.rs

 

 
© 2007. Filozofski fakultet u Novom Sadu