Početna >

Prof. dr Matu Pižurici, profesoru Filozofskog fakulteta u penziji, uručena Povelja Matice srpske za negovanje jezičke kulture za 2016. godinu

Matica srpska je 24. aprila po peti put uručila Povelјe Matice srpske za negovanje srpske jezičke kulture na osnovu jednoglasne odluke Žirija, koji je radio u sastavu: prof. dr Velјko Brborić, dr Miodrag Maticki, predsednik, akademik Slobodan Remetić, prof. dr Dragan Stanić, predsednik Matice srpske, i prof. dr Sreto Tanasić.

Povelјu Matice srpske za negovanje srpske jezičke kulture za 2016. godinu za ukupni doprinos negovanju srpske jezičke kulture dobio je prof. dr Mato Pižurica, profesor Odseka za srpski jezik i lingvistiku Filozofskog fakulteta u penziji.

Pored profesora Pižurice, Povelje su uručene Srpskoj književnoj zadruzi za ukupni doprinos očuvanju srpskog jezika, negovanju srpske jezičke kulture i ćiriličnog pisma i Akciji Dan srpskog jezika u Rumuniji, za koju su zaslužni Savez Srba u Rumuniji, inž. Stevan Bugarski i dr Slavomir Gvozdenović.

 

 

 
© 2007. Filozofski fakultet u Novom Sadu