Početna >

Španski pisac Ildefonso Falkones biće gost
Filozofskog fakulteta u Novom Sadu


Proslavljeni španski pisac ILDEFONSO FALKONES biće gost Filozofskog fakulteta u Novom Sadu u četvrtak, 26. oktobra. Razgovor sa ovim značajnim savremenim autorom počinje u 12h i održaće se u kino-sali Fakulteta.

Falkones se proslavio romanom Katedrala na moru i postao svetski bestseler pisac sa preko sedam miliona prodatih knjiga u preko 40 zemalja. Njegov prvi istorijski roman postigao je izvanredan i neočekivan uspeh širom sveta i osvojio je brojne nagrade, od kojih su neke: Euskadi de Plata 2006. za najbolji roman na španskom jeziku, Que Leer 2007. za najbolju knjigu, najprestižnija italijanska nagrada Giovanni Boccaccio 2007. za najbolji strani roman. Nakon Katedrale na moru Falkones je napisao romane Fatimina ruka (2009), Bosonoga kraljica (2013) i Naslednici zemlje (2016).

Na predstojećem 62. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga, koji će se održati od 22. do 29. oktobra, Falkones će biti ekskluzivni gost izdavačke kuće Laguna, koja je suorganizator njegovog dolaska na Filozofski fakultet Univerziteta u Novom Sadu.

Falkones će na Filozofskom fakultetu govoriti o svom delu i savremenoj španskoj književnosti uz konsekutivni prevod na srpski jezik.


 

 

 
© 2007. Filozofski fakultet u Novom Sadu