Početna >

Dunavska prolećna škola 2017” na Filozofskom fakultetu od 3. do 9. maja 2017. god.

Odmah posle prvomajskih praznika, u periodu od 3. do 9. maja 2017. godine na Filozofskom fakultetu održaće se ”Dunavska prolećna škola 2017” u organizaciji Filozofskog fakulteta i Danube Area Research Centra (DAReC). Projekat je iniciran od strane Centra za istraživanje Dunavskog regiona, koji je dobio sredstva za realizaciju projekta od Fondacije Vlade Baden Virtemberga, kroz partnerstvo sa Evropskom dunavskom akademijom iz Ulma i Andraši Univerzitetom iz Budimpešte. Svečano otvaranje ”Dunavske prolećne škole 2017” planirano je za sredu, 3. maja 2017. godine sa početkom u 16 časova i održaće se u svečanoj sali Filozofskog fakulteta (114).
Polaznici Dunavske škole su postdiplomci iz oblasti društveno-humanističkih nauka iz trinaest evropskih zemalјa (Nemačke, Austrije, Slovačke, Mađarske, Rumunije, Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Italije, Srbije, Albanije, Ukrajine, Rusije). Predavači na školi su pre svega profesori Filozofskog fakulteta u Novom Sadu: prof. dr Pavle Sekeruš, prof. dr Milivoj Alanović, prof. dr Marko Škorić, doc. dr Jelena Kleut, doc. dr Vladimir Mihajlović, dr Bilјana Lungulov. Pored njih, predavači su i: prof. dr Melani Berlai, Univerzitet Andraši u Budimpešti, prof. dr Kristina Grisler, Univerzitet Andraši u Budimpešti, doktorand i demonstrator Paul F. Langer, Univerzitet Albert Ludvigs u Frajburgu, doktorandkinja i asistentkinja Tanja Rajzer, Univerzitet Eberhard Klaus u Tibingenu, MA Bogdan Živalјević, EU delegacija u Srbiji, predstavnica Sberbanke iz Beograda, dr Veselin Bežanović, asistent sa doktoratom, Departman za zaštitu životne sredine, Fakultet tehničkih nauka, Univerzitet u Novom Sadu, dr Branislav Bogojević, direktor kompanije ”EKO-tron” Beograd, mr Ivana Knežević, novinarka i urednica u medijskoj grupaciji Ninamedija, doktorandkinja i demonstratorka Tamara Pavlović, Laboratorija za antropologiju, Medicinski fakultet, Univerzitet u Beogradu.
Cilj Dunavske škole je da se studenti bolje upoznaju sa dunavskim regionom i da se stvori osnova za njihovo dalje naučno i profesionalno umrežavanje i usavršavanje.
Projekat su podržali: Fondacija Vlade Baden Virtemberga, Austrijski kulturni forum iz Beograda, Sber banka, Grad Novi Sad, Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova, kompanija ”EKO-tron”, Medijska grupacija ”Ninamedija”, Dunavska kancelarija Vlade Baden Virtemberga u Briselu, Savet podunavskih regija i gradova, EU delegacija u Srbiji i kompanija Koka-kola.
Na ovom linku možete pogledati agendu ”Dunavske prolećne škole 2017”.

 

 

 
© 2007. Filozofski fakultet u Novom Sadu