Početna >

Tri Brankove nagrade Matice Srpske studentima Filozofskog fakulteta


Na svečanosti organizovanoj u Matici srpskoj, 4. maja 2017. godine, uručene su Brankove nagrade koje se tradicionalno dodeljuju za najbolje studentske radove. U konkurenciji od dvadeset i šest prispelih radova studenata filozofskih i filološlih fakulteta iz Beograda, Novog Sada i Istočnog Sarajeva, žiri u sastavu prof. dr Vladimir Gvozden,  prof. dr Dragana Vukićević, doc. dr Nevena Varnica, doc. dr Nataša Polovina i predsednik žirija profesor dr Vojislav Jelić, izdvojio je i nagradio šest mladih autora.

Sa Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, nagrade su dobili:

Aleksa Nikolić, student Odseka za komparativnu književnost – prva nagrada za rad Arhetip duše utelovlјene u stablu kao spona između „Enejide“, „Božanstvene komedije“ i „Oslobođenog Jerusalima“,

Marijana Jelisavčić, studentkinja Odseka za srpsku književnost,– jedna od dodeljene dve ravnopravne druge nagrade za rad Elementi horor fantastike u romanu srpskog predromantizma
i
Dajana Milovanov, studentkinja Odseka za komparativnu književnost – jedna od dodeljene tri ravnopravne treće nagrade Nasilјe i ženski identitet u „Malini“ I. Bahman i „Pijanistkinji“ E. Jelinek.
"Kada je pre 64 godine Matica srpska ustanovila ovu nagradu, koja nosi ime našeg velikog pesnika, bilo je to sa želјom da se ohrabre i podstaknu mladi lјudi da u istraživanje književnosti krenu već od svojih seminarskih radova i u budućnosti idu sve dublјe i uvek nam je drago da vidimo na koji način mladi lјudi razmišlјaju o književnosti", rekao je uručujući nagrade predsednik Matice srpske profesor dr Dragan Stanić.
Čestitamo kolegi Nikoliću i koleginicama Jelisavčić i Milovanov i želimo im još mnogo uspeha u daljem radu!

Foto: Branislav Lučić

 
© 2007. Filozofski fakultet u Novom Sadu