Početna >

Stefanu Janjiću, studentu doktorskih studija Filozofskog fakulteta,
uručena esejistička nagrada “Biće i jezik”

 

Stefanu Janjiću, studentu doktorskih studija i jednom od najboljih studenata Filozofskog fakulteta, uručena je u utorak, 12.4.2016. godine nagrada za esejistiku “Biće i jezik”, koju, u znak sećanja na Radomira Konstantinovića (1928-2011), dodeljuju Savet za očuvanje misaonog nasleđa tog srpskog filozofa i Zavod za kulturu Vojvodine.
Janjiću je priznanje, u ime Saveta, uručila istoričarka Latinka Perović koja je kazala da nagrada nosi naziv po najkompleksnijem Konstantinovićevom delu.

Stefan Janjić je zahvalio na nagradi, rekao da je ponosan što je prvi dobitnik i dodao da nagrada, zbog svoga naziva, već od samog početka ima kredibilitet. “Dijalog, učenje i saznanje su najveće brane frazama i svodljivosti”, rekao je Janjić, koji je nagrađen za esej “Svodljivost i fraza”.

Stefan Janjić je rođen 1991. godine, diplomirao je i masterirao na Odseku za medijske studije Filozofskog fakulteta u Novom Sadu. On je prošle godine dobio i NIN-ovu stipendiju za roman u nastajanju. Njegov nagrađeni rad će biti objavljen u časopisu Interkulturalnost, koji izdaje Zavod za kulturu Vojvodine.

Odluku o nagradi doneo je žiri u sastavu: Radmila Gligić, Filip David, Aleksandra Đurić Bosnić, Svetislav Jovanov, Alpar Lošonc.

Na konkurs su prispela 22 eseja, a žiri je pohvalio još nekoliko radova, koji će takođe biti objavljeni u Interkulturalnosti.

 

 

 
© 2007. Filozofski fakultet u Novom Sadu