Početna >

Stefan Janjić, doktorand Filozofskog fakulteta,
dobitnik je Sakura stipendije za 2015/2016. godinu

 

Petu godinu zaredom, kompanija Japan Tobacco International je, u saradnji sa Ambasadom Japana, dodelila pet Sakura stipendija kandidatima koji su poslali najbolje ideje za istraživački rad na temu Japana. Više od 100 kandidata sa oko 30 fakulteta iz 4 univerzitetska centra – Beograda, Novog Sada, Niša i Kragujevca poslalo je veoma zanimljive i kvalitetne predloge.

Nakon pregleda radova, komisija je izabrala pet predloga koji su bili dobro obrazloženi, originalni, kreativni i relevantni. Takođe, kriterijumi su bili i istraživački potencijal, kao i teorijski i praktični pristup. Među dobitnicima Sakura stipendije za 2015/2016. godinu je i Stefan Janjić, student Interdisciplinarnih doktorskih studija na Filozofskom fakultetu. Stefan je stipendiju dobio za istraživanje pod naslovom:  „Kritička analiza diskursa onlajn medija u Srbiji o političkom i društvenom životu Japana“.
Stefan Janjić je završio osnovne studije žurnalistike i a potom i masterirao komunikologiju na Filozofskom fakultetu.

Sakura stipendija dobila je ime po japanskom drvetu trešnje koje je poznato po prekrasnim cvetovima, ali i kao simbol sreće i prosperiteta. Konkurs je pokrenut sa ciljem da promoviše japansko nasleđe i kulturu u Srbiji, kao i da ojača prijateljstvo između dve zemlje. Svi studenti, osnovnih i postdiplomskih studija akreditovanih fakulteta u Srbiji, kao i istraživači koji nisu zaposleni puno radno vreme, imali su pravo da konkurišu. Stipendisti imaju obavezu da istraživačke radove završe do 1. jula 2016. godine.

 

 

 
© 2007. Filozofski fakultet u Novom Sadu