Početna >

Meksički ambasador održaće predavanje na Filozofskom fakultetu 22.2.2016. u 13.30

Meksiko – daleka zemlјa i blizak prijatelј

 

Filozofski fakultet Univerziteta u Novom Sadu ima veliku čast i zadovolјstvo da Vas obavesti da će u ponedelјak, 22.2.2016. godine, gost Fakulteta biti Nјegova ekselencija, ambasador Meksika u Srbiji, gospodin Hose Evaristo Ramon Šilotl Ramires. Nјegova ekselencija tom prilikom će održati predavanje pod nazivom „Skica Meksika“ u želјi da nam predstavi svoju zemlјu. Kroz ambasadorovo predavanje imaćemo priliku da se bliže upoznamo sa specifičnostima ove nama daleke zemlјe i da saznamo nešto više o ekonomiji, politici, kulturi i običajima Meksika.

Predavanje će biti praćeno prevodom na srpski jezik i održaće se u Svečanoj sali Filozofskog Fakulteta (114/1) sa početkom u 13.30 časova.

Podsetićemo da je upravo Dan meksičke kulture i izložba „Govor tela“ čuvenog meksičkog slikara i vajara Horhea Marina, koji je pre godinu dana organizovao Filozofski fakultet bila prva zvanična aktivnost ambasadora Ramona Šilotla od stupanja na dužnost u Srbiji. Nјegova ekselencija je tada istakla svoju želјu da se saradnja između Meksika i Srbije unapredi. Nјegovo predavanje o Meksiku je samo jedna u nizu aktivnosti kojima želi da doprinese toj saradnji i bolјem razumevanju dveju kultura.

Predavanje je otvorenog tipa i dobrodošli su svi zainteresovani sugrađani, kao i studenti, profesori i saradnici Univerziteta u Novom Sadu.


 

 

 

 
© 2007. Filozofski fakultet u Novom Sadu