Početna >

Tri Brankove nagrade studentkinjama Filozofskog fakulteta

 

U svečanom salonu Matice srpske 14. juna 2016. god. dodeljene su Brankove nagrade za najbolјe radove studenata filozofskih i filoloških fakulteta u Srbiji. Ove godine su se tri studentkinje Filozofskog fakulteta našle među laureatima.

Nikolina Tutuš s Odseka za srpsku književnost, za rad pod nazivom “Simbolika bilјa u Srblјaku” podelila je drugu nagradu sa koleginicom iz Beograda.

Treću nagradu su podelile  Katarina Pantović s  Odseka za komparativnu književnost za rad “Suvišne žene u romanima Seoska učitelјica Svetolika Rankovića i Nečista krv Borislava Stankovića” i Svetlana Savić s Odseka za srpsku književnost za rad po nazivom “Eros i Tanatos u pripovetkama srpskih realista (Milovan Glišić, Janko Veselinović, Laza Lazarević, Svetolik Ranković, Simo Matavulј)” sa koleginicom iz Istočnog Sarajeva.

Podsetimo, Brankova nagrada je ustanovljena 1948. godine povodom stogodišnjice smrti Branka Radičevića i od tada se dodeljuje studentima za najbolјe radove iz oblasti književnosti, za seminarske i diplomske radove napisane tokom redovnih studija, kao i za master radove pisane ili prevedene na srpski jezik. Predmeti radova mogu biti iz istorije i savremene srpske književnosti i iz drugih literatura sveta, kao i iz kruga teorijskih pitanja literature.

Čestitamo koleginicama Tutuš, Pantović i Savić i želimo im da nastave sa uspešnim radom!

 

 

 
© 2007. Filozofski fakultet u Novom Sadu