Početna >

Filozofski fakultet obeležava 160 godina od rođenja Sigmunda Frojda 5. i 6. maja 2016.

 

Povodom 160 godina od rođenja Sigmunda Frojda, oca psihoanalize, Filozofski fakultet je pripremio dvodnevni program u kome će učestvovati nekoliko eminentnih stranih i domaćih stručnjaka.

Prvog dana, 5. maja,  od 15 do 19 časova predviđena je projekcija kratkog petominutnog filma o Sigmundu Frojdu, koja će se održati u kino-sali Filozofskog fakulteta. Nakon toga, u istom prostoru slede tri predavanja na temu psihoanalize i Frojda, posle kojih je predviđena diskusija i interakcija sa publikom:

  • Prof. dr Žarko Trebješanin, psiholog i redovni profesor na Fakultet za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju u Beogradu, održaće predavanje pod nazivom „Frojdovo zaveštanje“.
  • Prim. dr sci. med. Ljiljana Milivojević, trening analitičar Psihoanalitičkog udruženja Srbije, govoriće na temu „Seks, seksualnost i psihoanaliza“.
  • Prof. dr Snežana Milenković klinički psiholog i psihoterapeut, doktor medicinskih nauka, redovni profesor na Odseku za psihologiju Filozofskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, održaće predavanje naslovljeno „Edipov kompleks u svetlu zapadnih i dalekoistočnih kulturnih tradicija“.

Drugog dana, 6. maja, počasni gost Filozofskog fakulteta, uvaženi PROF. DR ALFRED PRITZ, rektor Univerziteta „Sigmund Frojd“ iz Beča, predsednik Svetskog saveta za psihoterapiju (WCP) i generalni sekretar Evropskog udruženja za psihoterapiju (EAP), održaće predavanje o Sigmundu Frojdu, u kino-sali Filozofskog fakulteta sa početkom u 12 časova.

U okviru pratećeg programa, posetioci će moći da pogledaju izložbu pod nazivom „Uskomešano zatišje pred buru“ koja će biti postavljena u ulaznom holu Fakulteta zahvaljujući Austrijskom kulturnom forumu.

 

 
© 2007. Filozofski fakultet u Novom Sadu