Početna >

Doc. dr Aleksej Kišjuhas, sa Odseka za sociologiju, dobitnik je
nagrade „Stanislav Staša Marinković“


Aleksej Kišjuhas, docent na Odseku za sociologiju Filozofskog fakulteta i kolumnista dnevnog lista “Danas”, dobitnik je nagrade „Stanislav Staša Marinković“ za 2016. godinu, odlučio je na jučerašnjoj sednici žiri u sastavu Dragana Marinković, novinarka Gordana Suša, prošlogodišnji laureat Zoran Kesić, urednice u listu “Danas” Jasmina Lukač i Ivana Matijević, prvi glavni urednik Grujica Spasović i sadašnji glavni urednik Dragoljub Draža Petrović (predsednik žirija).

Žiri je odluku doneo većinom glasova. U najužoj konkurenciji za dobijanje priznanja, među dvadesetak predloženih novinara, našao se i Stevan Dojčinović, urednik KRIK-a, čija je novinarska hrabrost i odlučnost u istraživačkom novinarstvu istaknuta na obe sednice žirija, kao i Marina Fratucan, stručna saradnica na Odseku za medijske studije Filozofskog fakulteta i urednica na RTV Vojvodina. 

Nagrada “Stanislav Staša Marinković” se dodelјuje za novinarski rad u periodu od 9. juna jedne, pa sve do istog datuma naredne godine, za novinarsku hrabrost i posebne domete u istraživačkom i analitičkom novinarstvu, a mogu biti predloženi svi novinari sa teritorije Srbije. Nagradu su na početku dolјelјivale dnevne novine „Borba“, a nakon nje „Naša Borba“, a od 2000. dnevni list „Danas“. Nagrada će biti uručena u četvrtak, 9. juna, povodom Dana lista “Danas”. 

 


 

 

 

 
© 2007. Filozofski fakultet u Novom Sadu