Početna > Vesti>

Profesoru Odseka za srpsku književnost, dr Draganu Staniću uručena je Vukova nagrada

      

Prestižno priznanje Vukova nagrada koju Kulturno-prosvetna zajednica Srbije dodeljuje istaknutim pojedincima i ustanovama za izuzetan doprinos razvoju kulture, nauke i obrazovanja od 1964. godine, uručena je dobitnicima na svečanosti u Predsedništvu Srbije.

Dobitnici 51. po redu Vukove nagrade za rezultate ostvarene u stvaralačkom radu na širenju kulture, obrazovanja i nauke u Srbiji i na svesrpskom kulturnom prostoru su prof. dr Dragan Stanić u svojstvu književnika, narodni guslar Boško Vujačić, književnik Srboljub Ignjatović, violinista Jovan Kolundžija, osnovna škola "Kralj Milutin" iz Gračanice, etnolog Bosa Rosić, reditelj Slavenko Staletović, slikar Dragan Stojkov, profesor Nice Fracile i izdavač Žarko Čigoja.

Dobitnici izuzetne Vukove nagrade za 2014. godinu su arhitekta Mihajlo Mitrović, filolog, profesor univerziteta i diplomata Darko Tanasković i kompanija "Mona".

U ime nagrađenih zahvalio se dr Dragan Stanić koji je istakao da je časno i laskavo naći se na povlašćenom spisku nosilaca ovog velikog priznanja. On je u ime svih nagrađenih zahvalio žiriju na visokom vrednovanju njihovih postignuća i nastojanja da nečim smislenim daruju svet.

 

 
© 2007. Filozofski fakultet u Novom Sadu