Početna > Vesti>

Ciklus predavanja “Otkrijmo Kinu!“ na Filozofskom fakultetu i svečana ceremonija potpisivanja protokola o saradnji sa novosadskim školama

 

Filozofski fakultet i Konfucijev institut Univerziteta u Novom Sadu sa zadovolјstvom obaveštavaju javnost da će organizovati ciklus predavanja pod nazivom „Otkrijmo Kinu!“, koja će se održavati jednom ili dva puta mesečno na Filozofskom fakulteta. Cilј ovog ciklusa je da kroz naučno-popularana predavanja približi i dočara različite segmente kineske kulture najširoj javnosti. Ciklus počinje sutra, u utorak, 10.11. predavanjem doc. dr Marka Škorića sa Filozofskog fakuleta Univerziteta u Novom Sadu na temu „Četiri velika kineska izuma: papir, štampa, kompas, barut“. Nakon njega, već 23.11. uvaženi sinolog, prof. dr Radosav Pušić, sa Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu održaće predavanje pod nazivom: „Kineski pogled na telo kao filozofsko i religiozno ishodiše“.

Sutrašnjem predavanju će prethoditi kratka svečana ceremonija na kojoj će biti nagrađeni najbolјi polaznici kurseva Konfucijevog instituta Univerziteta u Novom Sadu, kao i najistaknutiji partneri i saradnici Instituta. U okviru ove ceremonije, svečano će biti potpisani protokoli o saradnji ili o unapređenju iste sa: Karlovačkom gimnazijom, Gimnazijom „Svetozar Marković“, Gimnazijom „Jovan Jovanović Zmaj“, Gimnazijom „Isidora Sekulić“, Osnovnom školom „Đorđe Natošević“, Predškolskom ustanovom – dečjim vrtićem „Maštolend“, te Gradskom bibliotekom i Vu Šu klubom „Lao hu“.

 

 

 

 
© 2007. Filozofski fakultet u Novom Sadu