Početna > Vesti>

Promocija knjige o "Feral tribjunu" u petak na Filozofskom fakultetu

 

Promocija knjige "Smijeh slobode - uvod u Feral Tribune", autora uglednog hrvatskog novinara i publiciste Borisa Pavelića, biće održana u petak, 22. maja u 19 časova, u Kino sali Filozofskog fakulteta u Novom Sadu. Predstavljanje obimnog (700 strana) osvrta na rad kultnog političko-satiričnog nedeljnika "Feral tribjun", koji je sa velikim uspehom i uticajem objavljivan u Splitu od 1983. do 2008, zajednički organizuju Odsek za medijske studije Filozofskog fakulteta i Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV), u sklopu dvodnevne međunarodne naučne konferencije "Mostovi medijskog obrazovanja". 

Autor knjige i gost promocije, Boris Pavelić, novinar je i komentator u riječkom "Novom listu", a u karijeri je radio i za druge hrvatske i strane medijske kuće, da bi 2002. dobio prestižnu nagradu "Zlatno pero" Hrvatskog novinarskog društva. U knjizi "Smijeh slobode" on podrobno opisuje fenomen kultnog "Feral tribjuna", koji je nastao kao humoristički podlistak "Nedeljne Dalmacije", da bi prerastao u samostalan nedeljnik velikog značaja i uticaja na političku scenu. Zbog preseka svih važnih događaja u četvrt veka dugom razdoblju, ova knjiga predstavlja i malu, ali impresivnu "feralovsku" istoriju Hrvatske i regiona. 

Pored autora, gost promocije će biti i drugi ugledni hrvatski novinar Drago Hedl, dugogodišnji saradnik "Slobodne Dalmacije", "Feral tribjuna" i "Radija slobodna Evropa", čije su tekstove objavljivali i najugledniji svetski štampani mediji, poput "Tajmsa", "Gardijana" i drugih. Moderator promocije će biti predsednik NDNV i profesor na Odseku za medijske studije, Dinko Gruhonjić.


 

 
© 2007. Filozofski fakultet u Novom Sadu