Početna > Vesti>

Sonja Veselinović, asistentkinja na Odseku za komparativnu književnost,
dobitnica nagrade “Isidora Sekulić“

Dobitnica nagrade "Isidora Sekulić" za 2014. je Sonja Veselinović za roman "Krosfejd" u izdanju Kulturnog centra Novog Sada, saopštio je žiri.
Predsednik žirija Aleksandar Jerkov (ostali članovi su prof. dr Slobodan Vladušić i prof. dr Dragan Bošković) podvukao je da je ove godine konkurisalo više od 60 knjiga. Prema propzicijama nagrade mogli su da konkurišu naslovi iz svih literarnih formi u kojima je pisala Isidora Sekulić.
Prema rečima Jerkova, odluka je doneta jednoglasno, a u najužem izboru su bile još knjige Jelene Lengold i Dalvida Albaharija.
Saopštenju odluke prisustvovali su predsednik fonda Isidora Sekulić koji je ustanovio ovo priznanje, književnik Ratko Adamović i zamenik predsednika opštine Savski venac koja je po testamentu Isidore Sekulić njen pravni naslednik, Vladimir Novaković.
Dobitnica nagrade (1981) je asistentkinja na novosadskom Filozofskom fakultetu na Odseku za komparativnu književnost i do sada je osvojila nagradu kao pobednik festivala mladih pesnika u Zaječaru i dobitnik je nagrade - stipendije Borislav Pekić.
Nagrada i plaketa biće uručene dobitnici 8. jula u 14 sati u Skupštini grada Beograda.
(Tanjug)

 
1

 

 

 
© 2007. Filozofski fakultet u Novom Sadu