Početna > Vesti>

Filozofski fakultet u Novom Sadu najhumanija sredina!

Filozofskom fakultetu u Novom Sadu povodom Svetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi, 16.6.2014. god., uručena je plaketa Crvenog krsta Srbije za najhumaniju sredinu na svečanosti u Gradskoj kući u Novom Sadu. To prestižno priznanje koje se dodeljuje za visok procenat davalaca u ukupnom broju zaposlenih i studenata zasluženo je kao nagrada za višedecenijski savestan rad, ali je i dokaz razvijene svesti svih zaposlenih da ništa nismo uradili ako iz fakultetske zgrade izađu vrhunski psiholozi, lingvisti, pedagozi, žurnalisti, sociolozi, istoričari, a u isto vreme ne izađu humani i kvalitetni ljudi.
Na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu koji ove godine obeležava 60 godina postojanja i uspešnog rada Aktiv dobrovoljnih davalaca krvi postoji  30 godina i do sada je više desetina hiljada studenata, nastavnika i nenastavnog osoblja ove visokoškolske ustanove dobrovoljno dalo krv.
Da je Filozofski fakultet sredina velikog srca svedoči i izuzetno angažovanje studenata i zaposlenih na prikupljanju pomoći ugroženima od majskih poplava. Filozofski fakultet je bio jedan od najvećih centara u Novom Sadu za prikupljanje pomoći, zahvaljujući studentima, a dobrovoljnom donacijom jednodnevne zarade svih zaposlenih na Fakultetu, na specijalni račun za pomoć ugroženima Vlade Republike Srbije Filozofski fakultet je uplatio 957.510 dinara 6.6.2014. godine.

 1

1

1

 

 

 
© 2007. Filozofski fakultet u Novom Sadu