Početna > Vesti>

DUNAVSKA NAGRADA ZA MLADOG ISTRAŽIVAČA

Konkurs za Dunavsku nagradu za mladog istraživača (Danubius Young Scientist Award) za 2014. godinu raspisali su Federalno ministarstvo za obrazovanje i istraživanje Austrije (BMWF) i Institut za Dunavski region i Centralnu Evropu (IMD), sa namerom da mlade istraživače podrže u njihovim naučnim aktivnostima koje su u direktnoj vezi sa Dunavskim regionom.
Nagrada će biti dodeljena za 14 mladih naučnika – po jednog iz svake od zemalja članica Dunavskog regiona (Austrija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Češka, Mađarska, Moldavija, Nemačka, Nemačka, Rumunija, Slovačka, Slovenija, Srbija i Ukrajna). Iznos nagrade je 1.200 EUR za svakog dobitnika.
Dunavska nagrada (Danubius Award) ustanovljena je 2011. godine od strane Federalnog ministarstva za obrazovanje i istraživanje Austrije (BMWF) i Instituta za Dunavski region i Centralnu Evropu (IMD). Dunavska nagrada se dodeljuje pojedincima sa izuzetnim naučnim dostignućima u vezi sa Dunavskim regionom. Za 2014. godinu osnivači Dunavske nagrade uveli su i posebnu nagradu za mlade istraživače.
Kandidate za Dunavsku nagradu za mladog istraživača predlože njihova matična ustanova. Univerzitet može nominovati najviše jednog kandidata. Ocenu i selekciju pristiglih kandidatura vršiće međunarodni žiri eksperata, u kome će učestvovati i članovi Dunavske rektorske konferencije, Prvorangirani kandidati iz svake od zemalja učesnica Strategije Evropske unije za Dunavski region (EUSDR) biće pozvani na ceremoniju dodele Dunavske nagrade, koja će se održati u Austriji u maju 2014. godine.
-        Kandidature se primaju isključivo u elektronskom formatu i na engleskom jeziku
-        Kandidature sa pratećom dokumentacijom šalju se na e-mail adresu: danubius@drc-danube.org
-        Rok za podnošenje kandidatura je petak 14. februar 2014. godine.
-        Više detalja nalazi se u prilogu.

 

 

 
© 2007. Filozofski fakultet u Novom Sadu