Početna > Vesti>

PROF. DR DRAGAN PROLE DOBIO DESETU
NAGRADU NIKOLA MILOŠEVIĆ

 

            Na javnom zasedanju 23.01. 2012. žiri Radio Beograda 2 odlučio je da nagrada Nikola Milošević za 2011. godinu u oblasti teorije književnosti i umetnosti, estetike i filozofije pripadne Draganu Proleu za delo Humanost stranog čoveka. Ovo delo objavila je Izdavačka knjižarnica Zorana Stojanovića iz Novog Sada i Sremskih Karlovaca. Prema propozicijama konkursa, završna sednica žirija održana je u radijskom studiju, a ceo tok rada direktno je prenosio Radio Beograd 2. O tome da je dobitnik nagrade Dragan Prole, vanredni profesor na Odseku za filozofiju Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, odlučeno je jednoglasno.

            U najužem izboru bile su još knjige Slobodana Vladušića Crnjanski, Megalopolis i Jasmine Ahmetagić Priče o Narcisu zlostavljaču, obe u izdanju Službenog glasnika. Ovo je jubilarni, deseti put da je dodeljeno ovo priznanje, jedinstveno u našoj kulturi. Svečano uručenje biće 9. februara u 12 sati u Kamenoj sali Radio Beograda, na Dan Radio Beograda 2.

            Do sada su dobitnici ovog priznanja bili Milan Brdar, Miloš Arsenijević, Mile Savić, Časlav Koprivica, Slobodan Grubačić, Radoman Kordić, Predrag Krstić, Milo Lompar i Dragan Stojanović.


 
© 2007. Filozofski fakultet u Novom Sadu