Početna > Vesti>

Dinko Gruhonjić sa Odseka za medijske studije dobitnik nagrade za etiku i hrabrost

Nagrada Dušan Bogavac za etiku i hrabrost za 2011. godinu pripala je novinaru nedeljnika Vreme Ljubomiru Živkovu i šefu dopisništva agencije Beta u Novom Sadu Dinku Gruhonjiću, saopštilo je 24. oktobra Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

U saopštenju se navodi da Gruhonjić, kao šef dopisništva agencije Beta u Novom Sadu, predsednik Nezavisnog društva novinara Vojvodine i stručni saradnik na Odseku za medijske studije novosadskog Filozofskog fakulteta, već godinama predanim žurnalističkim angažmanom doslovno živi novinarstvo, koje uvažava visoke standarde slobode medija i novinarskog kodeksa.

"U javnoj komunikaciji Dinko Gruhonjić hrabro promoviše demokratske i antifašističke stavove‟, istaknuto je u saopštenju.
Žiri je radio u sastavu Pavel Domonji, Teofil Pančić, Svetozar Raković, Filip Mladenović i Branka Bogavac.

Nagrade su dodeljene u četvrtak, 27. oktobra u prostorijama NUNS-a. Gruhonjiću i Živkovu nagradu je uručila ćerka Dušana Bogavca, Milena Bogavac.

"Hrabrost je sastavni deo novinarstva i svi koji podležu cenzuri i pritiscima, čega ima sve više od demokratskih promena 2000. godine, odriču se i toga da se zovu novinari. Isto važi i za etiku‟, rekao je Gruhonjić na dodeli nagrade.
Nagrada Dušan Bogavac ove godine dodeljena je 18. put, a prvi dobitnik, 1991. godine, bio je Stojan Cerović.

 

 

 


 
© 2007. Filozofski fakultet u Novom Sadu