Početna > Vesti>

JeuNS u trci za predgrupu ZAZ

    

Imamo zadovoljstvo da vas obavestimo da je muzička grupa JeuNS koju čine bivši studenti Odseka za romanistiku učesnik konkursa gde se bira predgrupa grupi ZAZ koja nastupa u Novom Sadu 24. avgusta 2011. godine.
Za JeuNS možete glasati na sledećem linku
http://www.cantatnovisad.org/plugin/band_claim/gallery/default.html
Postupak glasanja: kliknite na pet zvezdica ispod snimka, a zatim na Glasaj. Možete glasati jednom dnevno do 10. jula.

Grupu JeuNS, u prevodu mladi iz Novog Sada, osnovali su 2001. godine studenti francuske katedre na čelu sa lektorima Klodin Mišić i Mari Ćurčić, a spojila ih je ljubav prema frankofoniji. Svake godine mladi frankofili sastajali su se i različito obeležavali dane frankofonije bilo glumom ili muzikom.
Jedan deo grupe je nastavio da se bavi afričkim ritmovima. U nešto izmenjenom sastavu grupa JeuNS postoji i danas, svirajući obrade muzičara kao što su Lokua Kanza, DobaCaracol, Amadou & Mariam, Zap Mama... Grupa je počela i rad na autorskim pesmama - pevanje na francuskom, praćeno muzikom koju bi mogli okarakterisati kao afro-pop.
Grupa je do sada više puta nastupala na Exitu (Exit 06, Exit 08, Exit 09, Exit 10), u sklopu drugih kulturnih dešavanja (Novi Sad s ljubavlju, Somborsko leto, Pozitivna klima...), kao i u nizu klupskih koncerata.


Odsek za romanistiku Filozofskog fakuleta


 
© 2007. Filozofski fakultet u Novom Sadu