Početna > Vesti>

Prezentacija UEP programa za studiranje u Americi

Obaveštavamo sve zainteresovane da će se na Filozofskom fakultetu 22. novembra 2010. godine sa početkom u 14.00 časova u svečanoj sali 30/I održati promocija programa za za dodelu stipendija za jednogodišnje studije u SAD - Undergraduate Exchange Program (UEP) 2011 – 2012. Prezentaciju će voditi Jelena Babić iz Beogradske otvorene škole i Ivan Vlajić, alumni koordinator UEP programa.

 

Konkurs za dodelu stipendija za jednogodišnje studije u SAD - Undergraduate Exchange Program 2011 – 2012

Svrha programa je da se stipendistima omogući iskustvo studiranja u drugačijem akademskom okruženju, kao i učestvovanje u vanakademskim aktivnostima iz područja civilnog društva, kako bi po povratku u Srbiju doprineli unapređenju visokoškolskog obrazovanja i civilnog društva. Učešće u aktivnostima vezanim za civilno društvo će se odvijati kroz volonterski rad (community service). Program će omogućiti stvaranje dugoročnih veza između učesnika različitih nacionalnosti, te na taj način doprineti međusobnom razumevanju i toleranciji. Stipendisti će tokom jedne akademske godine pohađati univerzitet u SAD. Za vreme boravka u SAD, stipendisti su u obavezi da odrade 25 sati volonterskog rada iz područja njihovog interesovanja. Po završetku akademske godine stipendisti su dužni da se vrate u Srbiju i da nastave dodiplomske studije.

USLOVI KONKURSA

Kandidati moraju:

  1. biti građani Srbije koji su protekle dve godine proveli u Srbiji,
  2. biti studenti druge godine četvorogodišnjih dodiplomskih studija na jednom od sledećih akademskih programa: American Studies, Art History, Classical Studies, Cultural Anthropology, Economic Theory, Fine or Performing Arts, History, International Relations, Journalism, Law, Literature and Languages, Philosophy, Political Science, Sociology, or Women’s or Gender Studies.
  3. biti studenti na nekom od univerziteta u Srbiji,
  4. biti na drugoj godini studija i mora im ostati najmanje jedna godina studija po povratku u Srbiju,
  5. biti studenti sa dobrim prosekom,
  6. biti uključeni u volonterske i/ili vanakademske aktivnosti,
  7. imati odlično znanje engleskog jezika,
  8. biti u mogućnosti da jednogodišnji akademski boravak u SAD započnu u leto 2011. godine,


Uslove za prijavljivanje ne ispunjavaju osobe koje su provele više od jednog semestra na srednjoškolskom obrazovanju u SAD.
Uslove konkursa ne ispunjavaju osobe koje su studirale u SAD.

Prijavne formulare, kao i sva ostala potrebna dokumenta, treba doneti najkasnije do SREDE 1. DECEMBRA 2010. godine u Beogradsku otvorenu školu (BOŠ), Masarikova 5/16, 11 000 Beograd, tel:  +381 11 30 61 371, svakog radnog dana od 10 do 17 časova.

Za sve informacije možete se obratiti na imejl adresu ena@bos.rs
Detaljnije informacije, prijavne formulare kao i onlajn prijavu možete pronaći na internet adresi http://www.soros.org/initiatives/scholarship/focus_areas/undergraduate_exchange

Jelena Babic
Educational Coordinator
Belgrade Open School
Masarikova 5/16
11000 Belgrade, Serbia
phone: +381 11 3061 371
fax: +381 11 36 13 112
ena@bos.rs
www.bos.rs/soc

 


 
© 2007. Filozofski fakultet u Novom Sadu