Početna >
KONTEH 10 - Sajam zapošljavanja i stručnih praksi

Studentska organizacija EESTEC LC Novi Sad, u saradnji sa Univerzitetom u Novom Sadu organizuje KONTEH 10- Sajam zapošljavanja i stručnih praksi koji će povezati kompanije i studente koji traže zaposlenje.

Sajam će biti održan 17. i 18. marta 2010. godine u prostorijama Fakulteta Tehničkih Nauka u Novom Sadu.

Studentska organizacija EESTEC LC Novi Sad, želeći da studentima i diplomcima Univerziteta u Novom Sadu predstavi mogućnosti zaposlenja i razvoja karijere u kompanijama koje posluju u našoj zemlji, organizuje KONTEH 10 - Sajam zapošljavanja i stručnih praksi, 17. i 18. marta 2010. godine na najvećem fakultetu u Republici Srbiji, Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu. Ovaj sajam, koji se održava po četvrti put na Fakultetu tehničkih nauka, jedini je sajam zapošljavanja koji može da poveže kompanije sa dve bitne tačke za njihov razvoj: obrazovnim institucijama i ljudskim resursima (studentima, odnosno diplomcima kao kandidatima za posao).

U decembru 2006, 2007. i 2008. godine održana su tri veoma uspešna sajma zapošljavanja KONTEH 06, KONTEH 07 i KONTEH 08. Za ove tri godine sakupljeno je preko 1500 kvalitetnih biografija. Na taj način smo pomogli mnogim studentima da pronađu posao ili mogućnost usavršavanja u nekoj od kompanija-učesnica. Garant kvaliteta sajma je odlična saradnja sa Fakultetom tehničkih nauka i Univerzitetom u Novom Sadu, Nacionalnom službom za zapošljavanje, Pokrajinskim sekretarijatom za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova, kao i Pokrajinskim sekretarijatom za sport i omladinu koji KONTEH 07 proglašava najboljim sajmom zapošljavanja održanim do tada u Novom Sadu pod pokroviteljstvom tog sekretarijata.

Višegodišnje iskustvo u organizovanju sajmova zapošljavanja i mnogobrojni kontakti kako sa kompanijama, tako i sa studentima, omogućili su nam da uočimo jedan od razloga velike stope nezaposlenosti diplomaca, a to je nedostatak praktičnih znanja. U cilju prevazilaženja ovog problema pokrenut je projekat Studenti na praksi zahvaljujući kome će KONTEH 10 pored mogućnosti zapošljavanja studentima po prvi put ponuditi i veliki izbor stručnih praksi.

U toku sajma kompanije izlagači će, kao i prethodnih godina, imati priliku da predstave svoju delatnost studentima kako pomoću propagandnog materijala i kroz neposredni kontakt sa njima, tako i kroz prezentacije koje će biti otvorene za sve posetioce sajma. Studenti i kandidati za posao će, sa druge strane, pored mogućnosti da na licu mesta uruče svoj CV poslodavcima za koje su zainteresovani, moći isti da ostave i u elektronskoj bazi koja će biti na raspolaganju svim kompanijama-učesnicama tokom narednih godinu dana, čime direktno sebi uvećavaju šansu za dobijanje radnog mesta ili prakse. Pored prezentacija kompanija, u toku trajanja sajma u Svečanoj sali Fakulteta tehničkih nauka biće organizovane tribine i treninzi čiji je glavni cilj obuka mladih interesenata za posao da pravilno napišu CV i što uspešnije obave intervju za posao.

ISKORISTI PRILIKU JER POSAO NE ČEKA!
ZAUZMI SVOJE MESTO! KONTEH 10

www.konteh.org


 
© 2007. Filozofski fakultet u Novom Sadu