Početna >

Dobrodošli u Nemačku

Poštovani/e,

Evropski pokret u Srbiji ima zadovoljstvo da vas pozove da se i ove godine uključite u realizaciju projekta "Dobrodošli u Nemačku". Projekat se realizuje uz podršku Ambasade Savezne Republike Nemačke u Beogradu, Nemačkog društva za tehničku saradnju (GTZ), Bavarski univerzitetski centar BAYHOST i nemačkih političkih fondacija prisutnih u Srbiji.

Nemačka Savezna Vlada daje veliki prioritet programima koji će mladim ljudima u Srbiji omogućiti boravak u Nemačkoj radi daljeg školovanja. Jedan od programa koji je pokrenut početkom 2007. godine od strane Vlade Savezne Republike Nemačke tokom njenog predsedavanja Savetom Evropske je i projekat „Dobrodošli u Nemačku". Do sada je 180 studenata i 140 srednjoškolaca iz Srbije, bilo u prilici da poseti Nemačku.

Cilj ovog programa je da se tokom boravka u Nemačkoj, društveno aktivnim mladi ljudima, omogući upoznavanje političkog i privrednog sistema Nemačke i upoznavanje sa studentima sličnog profesionalnog opredeljenja. Kako bi omogućili razmenu ideja i pogleda, utemeljili shvatanje da je otvorenost, tolerancija i saradnja ljudi različitih kultura osnovni preduslov za „zajedničku evropsku kuću", pozivamo vas da se i studenti fakulteta aktivno uključe u realizaciju projekta.

Program je namenjen društveno aktivnim studentima.

Program je namenjen društveno aktivnim studentima koji će na jesen 2010. godine imati priliku da dve nedelje borave u Saveznoj Republici Nemačkoj, posete Berlin i Bavarsku, gde će za njih biti organizovan bogat političko-obrazovni program. Težište prve nedelje boravka u Berlinu biće na političkim temama, zatim su planirane posete različitim institucijama (Ministarstvo ekonomije i razvoja, Ministarstvo spoljnih poslova, i dr.). Tokom druge nedelje, studenti će boraviti u Bavarskoj i tamo će imati priliku da posete univerzitete, upoznaju se sa univerzitetskim životom i svojim nemačkim kolegama.

Konkurs je otvoren do 10. septembra 2010. Godine, a bliže informacije о proceduri prijavljivanja više možete pronaći na sajtu:
http://www.dobrodosliunemacku.org/studenti10.html

Proces selekcije kandidata i pripremu putovanja sprovodi Evropski pokret u Srbiji, u saradnji sa Bavarskim univerzitetom za srednju, istočnu i južnu Evropu (BAYHOST)

U Novom Sadu, 10.jul 2010.godine

S poštovanjem,
Evropski pokret u Srbiji


 
© 2007. Filozofski fakultet u Novom Sadu