Informator
   Otvorena vrata i pripremna nastava
   Telefoni
   Žiro račun
   Dokumenta za prijavu
   Prvi konkursni rok
   Drugi konkursni rok
   Dokumenta za upis
   Opšte odredbe
   Uputstvo za sprovođenje konkursa
    Izbor stranog jezika
   Upis master studije
   Upis doktorske studije

   

Početna >
Upis

Dragi budući studenti!

Filozofski fakultet Univerziteta u Novom Sadu ove godine upisuje svoju jubilarnu, šezdesetu generaciju studenata.
Mi smo ustanova sa bogatom obrazovnom tradicijom, koja već šest decenija uspešno širi znanje i promoviše izvrsnost u polju društveno-humanističkih nauka. Na tri nivoa akademskih studija – osnovnim, master i doktorskim – realizujemo 42 akreditovana studijska programa. U skladu sa najvišim evropskim standardima u visokom obrazovanju, na našem Fakultetu se obrazuju budući stručnjaci iz različitih filoloških nauka, istorije, psihologije, pedagogije, filozofije, sociologije, budući novinari, komunikolozi…
Nastavnici i saradnici birani su po strogim kriterijumima. Mnogi od njih nekada su bili među najboljim studentima našeg Fakulteta, a danas razvijaju saradnju sa uglednim fakultetima u regionu i svetu, od Evrope do Kine. Zahvaljujući toj saradnji, strani nastavnici i studenti (iz Španije, Portugalije, Italije, Engleske, Nemačke, Francuske, Austrije, Češke, Kine, Rusije, Turske i drugih zemalja), dobrodošli su na naš Fakultet, a naši studenti imaju priliku da barem jedan semestar studiraju u inostranstvu…
Diploma Filozofskog fakulteta u Novom Sadu dokaz je visokih profesionalnih kompetencija, ali i razvijene sposobnosti za uvažavanje i razumevanje drugih i sveta oko sebe. Filozofski fakultet je multikulturna sredina otvorena prema različitostima u kojoj se neguje duh tolerancije.
 Čast je i privilegija ne samo učiti i istraživati, nego i raditi na Filozofskom fakultetu, u uslovima koji omogućavaju pun razvoj ličnih potencijala, uz podsticanje individualnosti i negovanje timskog duha.
Verujemo da ćete prepoznati vrednosti koje delimo i da ćete biti naši ponosni studenti.

Dobrodošli na Filozofski fakultet!

Dekan Filozofskog fakulteta
Prof. dr Ivana Živančević Sekeruš

ZAŠTO STUDIRATI NA FILOZOFSKOM FAKULTETU?

Kada biste me pitali zašto upisati Filozofski fakultet, odgovor sigurno ne bi bio lak. Klišei poput sjajnih profesora, praćenja savremenih trendova i postizanje kvalitetnog akademskog obrazovanja svakako jesu odgovor, ali ne, nije to odgovor koji kazuje dovoljno. Upisati Filozofski fakultet predstavlja čast, predstavlja šansu da postanete deo jedne velike porodice uspešnih i obrazovanih ljudi.
Vaša budućnost počinje danas.

Student prodekan
Strahinja Inić

 

 

 
© 2007. Filozofski fakultet u Novom Sadu