Prezentacija Evropskog omladinskog olimpijskog festivala - EYOF 2019.

Opšte

U amfiteatru Rektorata Univerziteta u Novom Sadu, u petak, 7. decembra 2018. godine, u 14 časova održaće se prezentacija Evropskog omladinskog olimpijskog festivala – EYOF 2019.

Evropski omladinski olimpijski festival – EYOF 2019 će se održati od 9. do 16. februara 2019. godine u Sarajevu i Istočnom Sarajevu. Reč je najvećem sportskom olimpijskom festivalu za mlade sportiste između 14 i 18 godina, koji se održava svake druge godine, slično olimpijskim i drugim kontinentalnim prvenstvima, kroz zimsko i letnje izdanje takmičenja.

U okviru EYOF 2019 u Sarajevu i Istočnom Sarajevu, mladi sportisti će se takmičiti u velikom broju zimskih sportova, kao što su snoubord, skijaško trčanje, alpsko skijanje, hokej na ledu, brzo klizanje, umetničko klizanje, biatlon i karling. Takmičenja će biti održana na više lokacija u Sarajevu i Istočnom Sarajevu i njihovoj bližoj okolini, uključujući ski centre na Bjelašnici i Jahorini.

EYOF je u sastavu Evropskog olimpijskog komiteta koji ima ekskluzivna prava na događaj. Tokom godina postao je jedan od najviše rangiranih omladinskih događaja na evropskom kontinentu.

Zamisao o Evropskom omladinskom olimpijskom festivalu (EYOF) predstavio je 1990. godine Žak Rog, bivši predsednik Evropskih olimpijskih komiteta, s ciljem da mladim sportistima omogući upoznavanje sa Olimpijskim pokretom i približi im olimpijske vrednosti i ideale, kao i njihovu univerzalnost.

Univerzitet u Novom Sadu i EYOF 2019 zaključili su u prvoj polovini 2018. godine Sporazum o poslovnoj saradnji za potrebe kontinuirane recipročne podrške aktivnostima u vezi sa uspešnom pripremom organizacije i održavanja zimskog Evropskog omladinskog olimpijskog festivala 2019. godine.

Detaljnije informacije o EYOF 2019:

Zvanični sajt EYOF 2019

Facebook

Twitter

YouTube

Instagram

Slike

  • /uploads/attachment/vest/61/EYOF.jpg
Vrh strane