Novosti
   Događaji
   Projekti
   Razmena studenata
   Mobilnost i stipendije
  JoinEU-SEE
  Basileus
  Campus Europae
  Ceepus
   Galerija
   Linkovi

   

Početna > Međunarodna saradnja > Novosti >

PREZENTACIJA UNIVERZITETA ĐAO TONG
U ŠANGAJU, KINA

U okviru delegacije Univerziteta Đao Tong u Šangaju, koja će posetiti Univerzitet u Novom Sadu u sredu, 5. decembra 2018. godine, održaće se informativna sesija za studente Univerziteta u Novom Sadu.

Uz osnovne informacije o obrazovnom i naučnom potencijalu ovog prestižnog kineskog univerziteta, prezentacija će obuhvatiti i mogućnosti stipendiranja mobilnosti studenata, pohađanje letnjih škola, istraživačke prakse i dr.

Prezentaciju će održati prof. dr Chen Ke, pomoćnik dekana Fakulteta za nauku o materijalima i inženjerstvo Univerziteta Đao Tong u Šangaju, u amfiteatru Centralne zgrade Univerziteta u Novom Sadu, 5. decembra 2018. godine, od 12.00 do 13.00 časova.

---

Đao Tong Univerzitet u Šangaju (Shanghai Jiao Tong University – SJTU) je sveobuhvatan univerzitet svetskog ranga koji je pod direktnim okrilјem Ministarstva prosvete Narodne republike Kine. Od osnivanja 1896. godine i tokom istorije duge 121. godinu, Đao Tong Univerzitet je postao vrhunski međunarodni univerzitet fokusiran na istraživanje. Rangiran je između 101. i 150. mesta na Šangajskoj rang listi vodećih svetskih univerziteta.

Đao Tong Univerzitet u Šangaju obuhvata 28 fakulteta/departmana, 21 istraživačku instituciju, 13 univerzitetskih bolnica, 2 instituta za medicinska istraživanja, kao i 6 preduzeća u svom sastavu. Na Univerzitetu studira 16.195 studenata osnovnih studija i 30.270 studenata masterskih i doktorskih studija, kao i 2.401 strani student. Akademsko osoblјe Univerziteta broji 2.835 članova, od kojih su mnogi članovi Kineske akademije nauka i Kineske akademije inženjerstva i dobitnici su mnogobrojnih nagrada. Đao Tong Univerzitet u Šangaju sadrži 64 studijska programa osnovnih studija koji pokrivaju 9 osnovnih oblasti: ekonomija, pravo, književnost, prirodne nauke, inženjerstvo, polјoprivreda, medicina, menadžment i umetnost. Činjenica da Đao Tong Univerzitet ima brojne laboratorije, istraživačke centre i institute, razvojne i inovacione centre svedoči o visokom nivou naučnog, istraživačkog i inovativnog potencijala ovog Univerziteta.

Đao Tong Univerzitet u Šangaju nudi razne programe stipendiranja za domaće i strane studente, dok Fakultet za nauku o materijalima i inženjerstvo (School of Material Science and Engineering – SMSE) u sklopu Đao Tong Univerziteta iz Šangaja svake godine organizuje Međunarodnu letnju školu naprednih materijala (“Zhi-Hong” International Summer School of Advanced Materials) čiji je cilј promovisanje interaktivne kulturne i akademske razmene između vrhunskih naučnika i studenata diplomskih i poslediplomskih studija širom sveta. U toku 2016, 2017. i 2018. godine letnju školu su uspešno pohađali i studenti Univerziteta u Novom Sadu.


 

 
© 2007. Filozofski fakultet u Novom Sadu