Novosti
   Događaji
   Projekti
   Razmena studenata
   Mobilnost i stipendije
  JoinEU-SEE
  Basileus
  Campus Europae
  Ceepus
   Galerija
   Linkovi

   

Početna > Međunarodna saradnja > Novosti >

Prezentacije o iskustvima studiranja u Japanu

 

Univerzitet u Novom Sadu ima dugogodišnju, uspešnu saradnju sa Ambasadom Japana u Srbiji, čije su postojeće aktivnosti pretežno fokusirane na stipendije za studiranje u Japanu, podršku studentima našeg univerziteta da savladaju japanski jezik, kao i na promociju japanske kulture.

Kancelarija za međunarodnu saradnju UNS-a organizuje dve prezentacije za studente  i  osoblje o iskustvima studiranja u Japanu. Prvu prezentaciju će održati Marko Medojević, koji je završio Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja u Novom Sadu i dobio MEXT stipendiju za istraživanje na Univerzitetu u Tsukubi, gde sada radi kao istraživač i saradnik u nastavi. Naslov prezentacije je: Doktorske studije u Japanu. Drugu prezentaciju će održati Hanna Chouchane, istraživač i saradnik u nastavi na Univerzitetu Tsukubi pod naslovom: Interkulturalna adaptacija studenata u pogledu na studiranje, život i rad u inostranstvu.

Teme prezentacija se tiču  čestih i  važnih pitanja sa kojima se studenti susreću na doktoriskim studijama na  univerzitetu u Tsukubi, kao i procesa adaptacije u novoj kulturi i zajednici. Teme su značajne i za osoblje Univerziteta u Novom Sadu koje radi sa stranim studentima u cilju unapređenja usluga podrške kao i privlačenja većeg broja stranih studenata.

Prezentacije će se održati u multimedijalnoj sali na prvom spratu u centralnoj zgradi Rektorata, u sredu, 26. septembra u 13 časova.

 

 

 
© 2007. Filozofski fakultet u Novom Sadu